Αρχική » Νέα επίθεση Erdogan – Akar στην Ελλάδα

Νέα επίθεση Erdogan – Akar στην Ελλάδα

0 comment 531 views

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Σμύρνη (Izmir) με θεματική «Η θάλασσα των νήσων (δηλ. το Αιγαίο) και τα προβλήματα γειτονικών σχέσεων με την Ελλάδα» την ημέρα της επετείου για τη κατάληψη της Σμύρνης από τον Mustafa Kemal το 1922, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Erdogan και ο Υπουργός Άμυνας κ. Hulusi Akar προέβησαν σε «εμπρηστικές» δηλώσεις κάνοντας επίθεση στην ελληνική πλευρά.

Εν αρχή, ο Erdogan κατηγόρησε την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» δηλώνοντας πως «Ενώ η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αυτή η ιστορική ευκαιρία χάθηκε λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Ελλάδας». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια σε αυτή την θάλασσα έχουν διαπραχθεί ανθρώπινες τραγωδίες με πρόσφυγες, ενώ όλη αυτή την περίοδο η Τουρκία στάθηκε μόνη στον «αγώνα» της προστασίας των προσφύγων. Τέλος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη πορεία τους. Όπως ανέφερε: «Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να αποφεύγει τετελεσμένες και μονομερείς ενέργειες. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα βασισμένες στη δικαιοσύνη, την ευθυδικία και τη συνεργασία βάσει του δικαίου γειτονίας. Θέλουμε να κληροδοτήσουμε ένα πιο σταθερό, ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας αντί για μια κουβάρι προβλημάτων».

Στον ίδιο τόνο, ο Akar εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, ισχυριζόμενος πως καταπιέζει τη «τουρκική μειονότητα» σε Δυτική Θράκη, Ρόδο και Κω. Μάλιστα υπαινίχθηκε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους πρόσφυγες, γεγονός που αντιτίθεται στις Ευρωπαϊκές αξίες και στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Πηγές είδησης

https://www.in.gr

https://www.kathimerini.gr

Πηγή φωτογραφίας

https://www.kathimerini.gr/politics/561493576/ellinotoyrkika-akrotites-pali-apo-erntogan-akar/

Ολόκληρες οι ειδήσεις εδώ

https://www.in.gr/2021/09/09/politics/diplomatia/aspro-mayro-apo-ton-erntogan-ellada-na-apofeygei-monomereis-energeies-kai-tetelesmena/

https://www.kathimerini.gr/politics/561493576/ellinotoyrkika-akrotites-pali-apo-erntogan-akar/

https://www.kathimerini.gr/politics/561492898/erntogan-kata-athinas-i-ellada-epitachynei-tis-maximalistikes-tis-politikes/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε