Αρχική » Φιλάκια στο Ποτάμι – 1ο ΓΕΛ Μενεμένης

Φιλάκια στο Ποτάμι – 1ο ΓΕΛ Μενεμένης

0 comment 205 views

Το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το video clip τραγουδιού μαθητή του, για τους Ρομά.

Το video clip του τραγουδιού «Φιλάκια στο Ποτάμι», παρουσιάζει το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης, μία παραγωγή αποκλειστικά του σχολείου “Διδώ Σωτηρίου”. Το τραγούδι είναι σε στίχους και ερμηνεία του μαθητή του σχολείου Αντώνη Παπαρέγκα. Η έμπνευσή του αποτέλεσε αποκλειστικά η περιοχή του “Ποταμιού”. Είναι ο Δενδροπόταμος Μενεμένης δηλαδή της κοινότητας Ρομά που κατοικεί εκεί.

«Το τραγούδι που έχω γράψει ένα κάτι καθαρά βιωματικό , δεν είναι κάτι που έχω ακούσει από κάποιο τρίτο πρόσωπο ούτε περίμενα ποτέ τα δελτία των 8 για να μάθω τι συμβαίνει στον Δενδροπόταμο. Για τα 8 πρώτα χρόνια της ζωής μου περνούσα παρά πολύ χρόνο στον Δενδροποταμο λόγω του παππού μου και της γιαγιάς μου. Δίχως διακρίσεις και φόβο με αγκάλιασε η κοινωνία στην περιοχή αυτή, χωρίς να χρειαστεί να είμαι Ρομά για να κυκλοφορήσω έξω», εξηγεί ο μαθητής.

Μοντάζ και σκηνοθεσία του μαθητή του σχολείου Δημήτρη Ευδοκιμίδη.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία-Ισμήνη Χρυσάνθου. Εκπαιδευτικός 1ου ΓΕΛ Μενεμένης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus Agents of Change στην Ελλάδα (Μενεμένη και Δεντροπόταμο) και στην Πορτογαλία.

Συγχαρητήρια στους μαθητές – δημιουργούς και στην εκπαιδευτικό για την προώθηση τέτοιων όμορφων δράσεων.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.alfavita.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε