Αρχική » Για τον αγώνα – Μαρία Σκούλου

Για τον αγώνα – Μαρία Σκούλου

Μια εξαιρετική ποιητική συλλογή από τη Μαρία Σκούλου – Για τον αγώνα

0 comment 169 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στην ποιητική συλλογή της Μαρίας Σκούλου, με τίτλο «Για τον αγώνα» από τις Εκδόσεις «Ραδάμανθυς».

Η παρούσα ποιητική συλλογή αποτελείται από 30 ποιήματα για τον αγώνα. Τριάντα ποιήματα εξυμνούν τον αγώνα του Ελληνισμού ενάντια στον εχθρό, τον αγώνα για την ελευθερία και την δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Τα ποιήματα ξυπνούν συναισθήματα νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες και σκιαγραφούν τις ψυχολογικές αποχρώσεις ενός έθνους που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Η ποιητική συλλογή έχει ένα προσωπικό ύφος, ο στίχος είναι απλός, λιτός και ομοιοκατάληκτος. Ο ήλιος, το φεγγάρι, τα ψάρια, η θάλασσα, τα βουνά, οι λόφοι και οι κάμποι συμπάσχουν με τον λαό που αγωνίζεται και διαμορφώνουν ένα νατουραλιστικό τοπίο.

Τα ποιήματα γεννούν συναισθήματα στον αναγνώστη. Η ποιητική συλλογή της Μαρίας Σκούλου συστήνεται ανεπιφύλακτα για κάθε ενήλικα. Είναι ένας ωραίος τρόπος να πλουτίσει κανείς το λεξιλόγιο του. Θα μπορέσει δηλαδή να ταξιδέψει στην ελληνική ιστορία και γλώσσα.

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

https://christostsantis.com/2023/11/25/gia-ton-agona-maria-skoulou/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε