Αρχική » Συνέντευξη της Βασιλικής Ντούλια – ισότητα των φύλων και υποκριτική

Συνέντευξη της Βασιλικής Ντούλια – ισότητα των φύλων και υποκριτική

0 comment 601 views

Η ηθοποιός κa. Βίκυ Ντούλια, μιλάει στο https://greekhumans.com/ .

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας για την υποκριτική και την προάσπιση της ισότητας των φύλων.

Εισαγωγική τοποθέτηση

κa. Ντούλια, θα θέλαμε αρχικά να μας περιγράψετε τον εαυτό σας, μέσα από τα χόμπι σας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχω εμπειρία στο χώρο της Ψυχαγωγίας με συμμετοχές σε Θεατρικές Παραστάσεις, Τηλεοπτικές Σειρές & Κινηματογραφικές Ταινίες, ξεκινώντας από 5 ετών!!! Έχω συνεργαστεί με πολλούς Δήμους στην Ελλάδα στο κομμάτι των εκδηλώσεων (Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Πεντέλης, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Ερέτριας, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου κα).

Κέρδισα υποτροφία στο Mediterranean College και παρακολούθησα μαθήματα Υποκριτικής Θεάτρου και Υποκριτικής στην κάμερα. Παράλληλα με τη σχολή παρακολούθησα μαθήματα θεάτρου της σκηνοθέτριας Πέπης Μοσχοβάκου και τότε ήταν που πρωτοξεκίνησα τα επαγγελματικά μου βήματα στο θέατρο δίπλα στην Άννα Αδριανού κάνοντας περιοδείες σ’ όλη την Ελλάδα. Αργότερα έκανα σπικάζ με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Νίκο Παπαδόπουλο. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα Κινησιολογίας & Χορού με την Νερίνα Ζάρπα. Όπως επίσης έχω παρακολουθήσει υποκριτική στην κάμερα με καθηγήτρια την σκηνοθέτρια Ρέινα Εσκενάζυ όπου μετά συμμετείχα ως ηθοποιός σε δύο δικά της σήριαλ (Κλεμμένα Όνειρα & Δικαίωση). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω δημιουργήσει το ενημερωτικό καλλιτεχνικό site www.speakfreely.gr καθώς και τα Art Event Speak Freely με κύριο στόχο να στηρίξω και να προωθήσω καλλιτέχνες.

Τον τελευταίο χρόνο είμαι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Εφετείου Πατρών, του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Ν.Λακωνίας, της Συγγραφέως και Δασκάλας Γεωργίας Μάτου από την Αταλάντη καθώς και την παγκόσμιας τράπουλας Hal G. Επίσης είμαι Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στην Ένωση Απανταχού Μανιατών του παρατήρματος των Βορείων Προαστίων και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΗΜ.ΤΟ Χαλανδρίου. Τέλος θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023 στον συνδυασμό ”ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ” του Χάρη Ρώμα.

Υποκριτική

Απ’ ότι καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας για την ενασχόληση με την υποκριτική άρχισε από τα σχολικά έτη, σωστά; Τι είναι για εσάς η υποκριτική, πως την ορίζετε; Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα την επιλέγατε και γιατί;

Ναι πράγματι ξεκίνησα από μικρή τα βήματά μου, δηλαδή από την προσχολική ηλικία. Δεν ξέρω τι να σας πω. Θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους γιατί γνώριζα από πολύ νωρίς τι μου αρέσει να κάνω, τι μου ταιριάζει και ακόμα πιο τυχερή που πάντα σ΄ όλη μου την ζωή δούλευα και δουλεύω γύρω από αυτό το αντικείμενο. Δεν επέλεξα να κάνω υποκριτική. Θεωρώ ότι γεννήθηκα μέσα από αυτήν. Η υποκριτική για εμένα είναι τα πάντα μου…. Είναι όλα όσα θέλω να πω & να πράξω και δεν θα προλάβω μέσα σε μια ζωή να τα πραγματοποιήσω!!!

Έμφυλη Βία

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία έτη έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών. Ποιοι οι λόγοι σύμφωνα με την άποψη σας και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό;

Αυτό είναι μία πραγματικότητα όπου δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί τα περιστατικά. Θεωρώ ότι θα έπρεπε οι γονείς να σκύβουν και να είναι κοντά στα παιδιά τους από την παιδική τους ηλικία σε συνεργασία με τους δασκάλους τους. Αυτό που έχω παρατηρήσει όσον αφορά την χώρα μας είναι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία στις ελληνικές οικογένειες. Άρα είναι λογικό κάπου να χάνεται η μπάλα και να μην ξέρουμε τι δρόμο ακολουθούν μετά τα παιδιά μας. Είναι κάτι που με θλίβει απεριόριστα. Για αυτό το λόγο το τελευταίο διάστημα έχω πάρει θέση μέσα από πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις να συμμετάσχω ώστε να ενημερώνω το κόσμο και να δίνω όσο το δυνατόν περισσότερες πλη