Αρχική » Κανένας μαθητής στα σχολεία Δικαίων και Κυπρίνου

Κανένας μαθητής στα σχολεία Δικαίων και Κυπρίνου

Καταρρέει δημογραφικά το Τρίγωνο Έβρου

0 comment 148 views

Δυσοίωνο διακρίνεται το μέλλον της περιοχής του Τριγώνου στον Έβρο, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγραφή μαθητή στην πρώτη δημοτικού για το επόμενο σχολικό έτος (2024-2025) στα δημοτικά σχολεία Δικαίων και Κυπρίνου.

Πρόκειται για δημοτικά σχολεία που λειτουργούν ως σχολικά κέντρα για τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής του Τριγώνου του Έβρου, στο βορειότερο άκρο του δήμου Ορεστιάδας. Την πληροφορία αυτή γνωστοποίησε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “στην περιοχή μας η κατάσταση από την πληθυσμιακή συρρίκνωση – κατάρρευση είναι απελπιστική», και πρόσθεσε πως η διαρκής εγκατάλειψη του τόπου είναι «απόρροια της ανεργίας, των αδιεξόδων και της αδιαφορίας από την πολιτεία, που βιώνουν οι κάτοικοι, κυρίως οι νέοι, με αποτέλεσμα η ερήμωση να συνεχίζεται και να αποτελεί το προδιαγεγραμμένο σενάριο του πολύ κοντινού μέλλοντος”. Ακόμα στο ζήτημα της διαρκούς πληθυσμιακής κατάρρευσης που καταγράφεται στον βόρειο Έβρο, αναφέρθηκαν και όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων, που απηύθυναν χαιρετισμούς στην συγκεκριμένη συγκέντρωση στην βορειότερη Ελληνική πόλη.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://seleo.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε