Αρχική » Νεκροί από έκρηξη στη Mπουρκίνα Φάσο

Νεκροί από έκρηξη στη Mπουρκίνα Φάσο

0 comment 340 views

Τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μπουρκίνα Φάσο. Η χώρα είναι στην Αφρική και την 24η Ιανουαρίου, στρατιωτικοί κατέλαβαν την εξουσία προχωρώντας σε πραξικόπημα. Υποσχέθηκαν ότι η αποκατάσταση της ασφάλειας θα ήταν η πρώτη προτεραιότητά τους.

Ειδικότερα, το πολύνεκρο συμβάν έγινε όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τη στιγμή που διερχόταν από το σημείο, όπου αυτός είχε τοποθετηθεί οχηματοπομπή ανεφοδιασμού στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανάμεσα στην Τζιμπό και στην Μπουρζαγκά, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Σαχέλ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ίδιο άξονα, Τζιμπό-Μπουρζαγκά. Τότε η επίθεση ήταν διπλή με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Από το 2015, όπως και οι γειτονικές της χώρες (Νίγηρας, Μαλί), η Μπουρκίνα Φάσο, έχει βυθιστεί σε κρίση εξαιτίας των επιθέσεων ένοπλων τζιχαντιστικών οργανώσεων που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου δύο εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί. Από πέρυσι, η χώρα έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της κρίσης ασφαλείας στο Σαχέλ. Υπέστη περισσότερες φονικές επιθέσεις από το Μαλί και τον Νίγηρα το 2021, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση ACLED.

Πηγή είδησης

protothema.gr

Πηγή εικόνας

alphatv.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

protothema.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε