Αρχική » Πού βρίσκεται ο Αλμυρός;

Πού βρίσκεται ο Αλμυρός;

0 comment 262 views

Ο Αλμυρός βρίσκεται στην Π.Ε Μαγνησίας. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δήμου. Είναι η κύρια Δημοτική Κοινότητα του Δήμου. Ο Αλμυρός έχει πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκους. Απέχει 32,5 χλμ. ΝΔ από το Βόλο. Είναι εύκολα προσβάσιμος από Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την εθνική οδό.

Η σημερινή πόλη του Αλμυρού, μετά τη Βυζαντινή εποχή, για λόγους κυρίως πειρατικών επιδρομών, χτίστηκε στη σημερινή της θέση. Στην περιοχή εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα οικογένειες από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Μικρά Ασία. Μετά την απελευθέρωση από τα στρατεύματα κατοχής άρχισε να αναπτύσσεται σημαντικά. Από το σεισμό το 1980 ο Αλμυρός ανοικοδομήθηκε ριζικά και πήρε τη σημερινή του μορφή.

Στον εύφορο κάμπο του Αλμυρού καλλιεργούνται σιτηρά, κηπευτικά, βαμβάκι, καλαμπόκι, ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια. Σε απόσταση 6,5 χλμ. ανατολικά βρίσκεται η παραλία του Αλμυρού, Καραγκιόλ. Η πόλη του Αλμυρού έχει πλούσια εμπορική δραστηριότητα, τραπεζικά υποκαταστήματα και πλήθος υπηρεσιών, όπως Πολεοδομία, Δασαρχείο, Εφορία κλπ.

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

https://almyros-city.gr/dim-enothta/almyrou/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε