Αρχική » Κομισιόν – χωρίς χρονοδιάγραμμα ένταξης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Κομισιόν – χωρίς χρονοδιάγραμμα ένταξης για τα Δυτικά Βαλκάνια

0 comment 264 views

Με αβροφροσύνες, θετικά μηνύματα αλλά χωρίς χρονοδιαγράμματα ήταν η αποστολή της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Δυτικά Βαλκάνια μόλις μερικές ημέρες πριν από την παρουσίαση των εκθέσεων προόδου της Επιτροπής για τις υπό ένταξη χώρες, στις 8 Νοεμβρίου 2023.

Αφενός έκανε λόγο για τη δυναμική που υπάρχει και το κατάλληλο μομέντουμ, αφετέρου μίλησε επί της ουσίας για σχέση δούναι και λαβείν, επισημαίνοντας από το Βελιγράδι ότι όποια χώρα έχει αποτελέσματα πιο γρήγορα, μπορεί να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα από κάποια που είναι πιο αργή στην υλοποίηση όσων απαιτούνται.

Eιδικότερα, ανησυχία και απογοήτευση επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ για την αδυναμία επίτευξης προόδου στην ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας γεγονός που συνδέεται με την ευρωπαϊκή τους πορεία όπως σημειώνει ευρωπαϊκή πηγή. Την ανάγκη για εξομάλυνση είχε υπογραμμίσει και η Πρόεδρος της Κομισιόν, στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στο Βελιγράδι στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.in.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.in.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε