Αρχική » Συνέντευξη του Βασίλη Νοταρά – Οδοντιατρική

Συνέντευξη του Βασίλη Νοταρά – Οδοντιατρική

0 comment 610 views

Σε συνέντευξη για το https://greekhumans.com/, ο οδοντίατρος κ. Βασίλης Νοταράς, κλήθηκε να μας δώσει απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την επιστημονική και επαγγελματική του δραστηριότητα και ειδικότερα την οδοντιατρική.

Μέσα από τη συνέντευξη καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον οδοντίατρο, ο οποίος κατάγεται από το νησί της Καρπάθου, αλλά δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη

κ. Νοταρά, πρώτα από όλα επιτρέψτε μας να σας συγχαρούμε για αυτό το τόσο ενδιαφέρον πεδίο ενασχόλησης, το οποίο επιλέξατε. Πείτε μας αρχικά σας παρακαλώ, πως προέκυψε το ενδιαφέρον σας για την οδοντιατρική. Ήταν μια επιθυμία σας από τα σχολικά έτη;

Η οδοντιατρική είναι μία επιστήμη με πολύ ενδιαφέρον, τόσο γιατί αποτελεί θεμελιώδες σκέλος της υγείας του ανθρώπου όσο διότι προσφέρει καλύτερο επίπεδο ζωής, δίνοντας αυτοπεποίθηση με ένα ωραίο χαμόγελο. Το έναυσμα για μένα ήταν μία επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο, εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπου ανακάλυψα αυτή την όμορφη επιστήμη.

Μπορούμε να πούμε ότι δημιουργήθηκε ως επιθυμία από τα σχολικά έτη, καθώς η έφεσή μου στις θετικές επιστήμες ήταν έκδηλη από τότε. Ωστόσο, εδραιώθηκε όπως σας είπα με την επίσκεψή μου στον οδοντίατρο.

Οδοντιατρική

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στο γνωστικό σας αντικείμενο, μια σημαντική απόφαση για το λειτούργημα σας ήταν τα βήματα σας μετά την αποφοίτηση από την σχολή. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξατε να συνεχίσετε την ενασχόληση σας με την οδοντιατρική στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και γιατί;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές προοπτικές, οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται ότι δίνονται απλόχερα αμέσως, αλλά με επίμονη και εργατικότητα μπορείς να τις εξασφαλίσεις.

Οδοντιατρείο

Πρόσφατα ήταν τα εγκαίνια του δικού σας χώρου, του δικού σας τόπου άσκησης του λειτουργήματος σας. Ποιοι οι στόχοι σας; Ποιες οι επιθυμίες σας;

Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε συνάδελφος πρέπει να στοχεύει στο να βοηθά κάθε ασθενή να χαμογελάσει πιο άνετα. Αυτός είναι φυσικά και ο δικός μου στόχος.

Δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου

Κάθε επιστήμονας ή κάθε άνθρωπος γενικότερα επιθυμεί να περνάει παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο του. Ποιο είναι το δικό σας χόμπι;

Μου αρέσουν πολύ οι παραδοσιακοί χοροί όπως και οι λάτιν. Δυο φορές την βδομάδα συμμετέχω σε σχολή. Λίγο μπάσκετ και αρκετή γυμναστική στο γυμναστήριο, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Επίλογος

Κλείνοντας αυτή τη συζήτηση, επιλέγουμε να σας ζητήσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα για τους αναγνώστες μας. Υπάρχει τμήμα των πολιτών που έχει αρκετό φόβο για την επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο. Τι προτείνετε εσείς;

Το χαμόγελο στην ζωή μας μας φέρνει χαρά και αισιοδοξία. Τα όμορφα υγιή δόντια θα μας προσφέρουν αυτό το χαμόγελο και την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε.

Η επιστήμη μας αγγίζει το τέλειο μπορώ να πω στα μηχανήματα και στα υλικά. Οπότε ένας γιατρός με αφοσίωση στη δουλεία του, με τεχνογνωσία, ευσυνειδησία και ντομπροσύνη δεν αφήνει περιθώρια για ενδοιασμούς. Όταν μελετάς την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, έχεις ελαφρύ χέρι όπως λένε, τα καλύτερα μηχανήματα και υλικά τότε ανώδυνα προσφέρεις το καλύτερο αποτέλεσμα που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση.

Σας ευχαριστώ θερμά για την συζήτηση και θα είναι χαρά μας να συζητήσουμε εκ νέου στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ, ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός.

Για το GreekHumans

Αριστείδης Ρούνης, Ιδρυτής και αρχισυντάκτης

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

notaras dental clinic

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086980210488

Πριν Φύγετε