Αρχική » Χριστούγεννα – η αισιοδοξία τους

Χριστούγεννα – η αισιοδοξία τους

0 comment 313 views

Της Ιωάννας Καλαβρή*

Εισαγωγή

Όλοι ανυπομονούμε για τα Χριστούγεννα, είναι ίσως η εποχή του χρόνου που κάνει τους ανθρώπους να ελπίζουν πως καλά πράγματα θα συμβούν σύντομα, πως όμορφα πράγματα γενικά η ζωή επιφυλάσσει, ακόμα και σε αυτούς που έχουν παιδευτεί λίγο. Είναι η εποχή του χρόνου που το κρύο έχει αρχίσει να σχηματίζει μια πάχνη στον αέρα και η ατμόσφαιρα από τα τζάκια κάνει το συνδυασμό του κρύου με τη ζέστη που σε περιμένει μες το σπίτι, ακόμα πιο συναρπαστική. Τα παιδάκια περιμένουν ανυπόμονα τον άγιο Βασίλη, στολίζουν το δέντρο, λαμπάκια, ταρανδάκια ,ελαφάκια, χιονάνθρωποι και πολύχρωμες μπάλες στολίζουν τα σπίτια και τα μαγαζιά και γενικότερα ένα αίσθημα αισιοδοξίας περιρρέει παντού.

Οι αληθινοί ήρωες

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τις γιορτινές αυτές ημέρες ανησυχούν. Υπάρχουν και αυτοί που περνάνε δύσκολα. Είναι και αυτά δυστυχώς, μες το παιχνίδι της ζωής. Για αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους, τα Χριστούγεννα είναι που εκδηλώνουν πιο πολύ το νόημά τους. Ο Χριστός είπε ‘’θα έρθω για να είμαι κοντά σας και κοντά σας θα είμαι πάντοτε’’. Αυτοί οι άνθρωποι που υποφέρουν, είναι οι αληθινοί ήρωες των Χριστουγέννων. Αυτοί που δεν θα στολίσουν δέντρο γιατί έχουν κάποιο σοβαρό λόγο και δεν θέλουν, αρρώστια, πένθος, φτώχεια ή οποιοδήποτε άλλο δεινό. Αυτούς έρχεται ο Χριστός να γιατρέψει, μέσα σε όλα. Αυτοί είναι που πιο πολύ έχουν ανάγκη, να γιορταστεί αυτή η συνθήκη. Και για εμάς, φυσικά, και για όλους, όσους έχουν πολύ, λίγο τα δικά τους αλλά ζουν πλουσιοπάροχα και καλά και τα Χριστούγεννα είναι μια αφορμή χαράς και διασκέδασης, και για αυτούς είναι ο Χριστός και η γιορτή αυτή.

Αντί επιλόγου

Είναι μια αφορμή να ξεχαστούμε, να θυμηθούμε πώς είναι να είσαι παιδί, να αφήσουμε τον εαυτό μας να μαγευτεί με τα λαμπάκια και τα στολίδια και τους φωτισμένους δρόμους και να αφήσουμε επίσης, τα γλυκά, τους κουραμπιέδες και τα φαγητά, καθώς και τις βόλτες με φίλους και τις στιγμές με την οικογένεια να  μας κάνουν να θυμηθούμε πως η ζωή είναι ωραία και είναι πιο ωραία όταν τη μοιράζεσαι με ανθρώπους που σ’ αγαπούν αληθινά και νοιάζονται για εσένα. Εύχομαι να περάσετε όλοι καλά και η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίξει και τις δικές σας καρδιές.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Πηγή εικόνας

https://www.notospress.gr/peloponnisos/story/83852/xristoygenna-2022-ethima-kai-paradoseis-stin-peloponniso

Βιογραφικό συντάκτριας

* https://greekhumans.com/h-iwanna-kalavrh-syntaktria-sto-greekhumans/

Πριν Φύγετε