Αρχική » Συνέντευξη της Ελένης Σίντου – Συγγραφή βιβλίου

Συνέντευξη της Ελένης Σίντου – Συγγραφή βιβλίου

0 comment 388 views

Η κα Ελένη Σίντου, συγγραφέας, μιλάει από καρδιάς στο https://greekhumans.com/ .

Διαβάστε παρακάτω, αναλυτικά τη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας για τη συγγραφή βιβλίων.

Εισαγωγική τοποθέτηση

κα Σίντου, θα θέλαμε να μάθουμε αρχικά από ποια όμορφη περιοχή της χώρας μας κατάγεστε και τις σπουδές που έχετε πραγματοποιήσει. Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας GreekHumans. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή. Κατάγομαι από τα μελαγχολικά αλλά πανέμορφα Ιωάννινα. Έχω σπουδάσει Πληροφορική και ΜΜΕ στο ΤΕΙ Πάτρας( Παράρτημα Πύργου). Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας του φανταστικού, το master class συγγραφής του Κώστα Κρομμύδα αλλά και σεμινάρια φιλολογικής και λογοτεχνικής επιμέλειας με τον αγαπημένο μου ομότεχνο -και εξαίρετο συγγραφέα -Βαγγέλη Ιωσηφίδη. Τέλος έχω παρακολουθήσει και το σεμινάριο Εγκληματολογίας -Στο μυαλό του δράστη από το ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου.

Βιβλία

Ξεκινώντας ποια είναι η αφορμή και ποιοι οι λόγοι που γράφετε βιβλία; Ποιοι οι στόχοι σας επ’ αυτού;

Αφορμή συνήθως αποτελεί μια εσωτερική, ακατανίκητη ανάγκη να αποτυπώσω σκέψεις και συναισθήματα στο χαρτί. Ωστόσο στην περίπτωση των δύο τελευταίων μου βιβλίων , αφορμή στάθηκε η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανική επικράτεια. Το θάρρος το οποίο επέδειξαν οι αμυνόμενοι αλλά και η άδικη αιματοχυσία στην καρδιά της Ευρώπης δε θα μπορούσε να με αφήσει ασυγκίνητη. Στόχος είναι, τα βιβλία μου να μεταμορφώνονται σε μια ευχάριστη συντροφιά, ένα ταξίδι, να κινητοποιούν και να προβληματίσουν. Το λέω συχνά και το ενστερνίζομαι απόλυτα, εν έτη 2023 δεν μπορούμε, εμείς οι πολιτισμένοι όπως θέλουμε να αποκαλούμαστε, να λύνουμε τις διαφορές με όπλα και βαρβαρότητα. Καυχόμαστε πως εξελιχθήκαμε αλλά επί της ουσίας μόνο βήματα προς τα πίσω κάνουμε.

Συγγραφικός τομέας

Με ποιο λογοτεχνικό είδος επιλέξατε να ασχολείστε είτε συγγραφικά είτε διαβάζοντας απλά τις σελίδες ενός βιβλίου στον ελεύθερο σας χρόνο; Γιατί; Τι τράβηξε το ενδιαφέρον σας; Ποιος ο αγαπημένος σας ξένος συγγραφέας;

Έχω γράψει βιβλία που ανήκουν σε όλα τα είδη, εκτός παιδικής λογοτεχνίας και ιστορικού μυθιστορήματος, ωστόσο η αστυνομική λογοτεχνία και η λογοτεχνία του φανταστικού με συναρπάζουν περισσότερο. Το μυστήριο κινητοποιεί όλες μου τις αισθήσεις και η φαντασία με ταξιδεύει σε νέους κόσμους και συναισθήματα. Αγαπημένος μου ξένος συγγραφέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει ο σπουδαίος J. R. R. Tolkien.

Αδαμάντινα Τείχη – Φιανκέτο

Πρόσφατα έχετε συγγράψει 2 βιβλία με τίτλο «Αδαμάντινα Τείχη» και «Αδαμάντινα Τείχη – Φιανκέτο, που κυκλοφορούν  από τις εκδόσεις «Ελκυστής». Ενώ ήδη κυκλοφορούν ποια η επιθυμία σας; Τι αναμένετε γι’ αυτό; Ποιο το όνειρο σας;

Αρχικά θα ήθελα να αγαπηθούν και να εμπνεύσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως προβληματίσουν κιόλας. Επίσης, να προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στους Ουκρανούς που σε ανύποπτο χρόνο βρέθηκαν να πολεμάνε ενάντια στα αδέρφια τους. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως στο δεύτερο βιβλίο, με τίτλο Αδαμάντινα Τείχη – Φιανκέτο, κάτω από τις ευχαριστίες υπάρχει ένα qr code που οδηγεί στη σελίδα United24, η οποία είναι η επίσημη ιστοσελίδα για δωρεές στην Ουκρανία.

Όνειρο μου είναι  να μεταφραστούν και να ταξιδέψουν σε πολλές χώρες, να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στο τείχος της ειρήνης και της ευημερίας.

Ο επίλογος

Κλείνοντας, καθώς το έργο σας είναι πολύπλευρο και πολυσήμαντο, θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας και με τους αναγνώστες μας ένα στοιχείο, το οποίο θεωρείτε ότι αποτελεί την συνταγή της επιτυχίας σας.

Δε νομίζω πως ξέρω, τουλάχιστον όχι ακόμη, ποιο είναι αυτό το στοιχείο που οδηγεί στην επιτυχία.  Αυτό που γνωρίζω καλά όμως και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι πως η αγάπη για αυτό που κάνεις, η ειλικρίνεια και η σκληρή δουλειά, αποδίδουν πάντα.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση σας!

Για το GreekHumans Αριστείδης Ρούνης, ιδρυτής και αρχισυντάκτης

Πριν Φύγετε