Αρχική » Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει – Γεωργία Κιζιρίδου

Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει – Γεωργία Κιζιρίδου

0 comment 216 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο της Γεωργίας Κιζιρίδου με τίτλο «Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει» των εκδόσεων «Grotesque».

Σύμφωνα με την εισαγωγή της συγγραφέως, η θέατρο-ιστορία με τίτλο “Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει” είναι η διασκευή του ομώνυμου παιδικού βιβλίου. Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε από το ίδιο το βιβλίο, καθώς μέσα από την πλοκή του αναδεικνύεται η σημαντική συμβολή των τεχνών και πιο συγκεκριμένα του θεάτρου.

Μέσω της βιωματικής δράσης οι μαθητές και κατ’ επέκταση οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ολόπλευρα τη θεματική που διαπραγματεύεται η συγκεκριμένη ιστορία. Η βασική θεματική είναι η πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού σε σχέση επομένως με τα έμφυλα στερεότυπα και τις έμφυλες ταυτότητες. Κατ’ επέκταση, το κύριο μήνυμα είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό και το χτίσιμο αξιών, όπως είναι η φιλία και η αλληλεγγύη.

Πιο ειδικά, η θεατρική πράξη ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, τόσο των ηθοποιών, όσο και του κοινού. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα μέσω της ταύτισης με τους ήρωες να γίνουν κατανοητοί όλοι οι ρόλοι, δηλαδή του θύτη, του θύματος, των παρατηρητών και συμπαραστατών.

Η θεατρο-ιστορία λοιπόν απευθύνεται σε οποιονδήποτε αγαπάει το παιδικό θέατρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στο σχολικό πλαίσιο για τη διδακτική της Θεατρικής Αγωγής, κατά την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας ή/και κατά τη διδασκαλία της Ευέλικτης Ζώνης. Επίσης, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρωτόλειο σενάριο για μια παιδική θεατρική παράσταση από θεατρικές ομάδες.

Από όλους εμάς στο καλοτάξιδο Γεωργία!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από εδώ

https://www.politeianet.gr/

Πηγή εικόνας

https://www.politeianet.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε