Αρχική » Μια εισαγωγή για την αγγλική γλώσσα

Μια εισαγωγή για την αγγλική γλώσσα

0 comment 337 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Εισαγωγή

Η αγγλική γλώσσα αποτελεί την επίσημη γλώσσα αρκετών κρατών και ομιλείται διεθνώς.

Σχέση αγγλικής – ελληνικής γλώσσας

Η αγγλική γλώσσα όπως είχαμε επισημάνει σε σχετικό άρθρο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

https://greekhumans.com/skepseis-peri-ellinikhs-glwssas/

έχει 490.000 λέξεις, από τις οποίες 41.615 λέξεις προέρχονται από την ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες).

Η ιστορία των αγγλικών

Τα Αγγλικά ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών. Πιο συγκεκριμένα ανήκουν στον υποκλάδο του Γερμανικού κλάδου, που ομιλείται στη Βορειοδυτική Γερμανία και τη Βόρεια Ολλανδία.

Πριν από την κατάκτηση της Μεγάλης Βρετανίας από τους Ρωμαίους, στα αρχαιολογικά ευρήματα δεν υπήρχαν γραπτές πηγές και μαρτυρίες για το ποια γλώσσα μιλούσαν στην Αγγλία. Μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. στην Αγγλία ομιλούνταν κελτικές γλώσσες. Τότε άρχισαν οι εισβολές των γερμανικών φύλων Άγγλων και Σαξόνων και άρχισε η διαμόρφωση της αγγλικής γλώσσας.

Τον 16ο αιώνα ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ χρησιμοποίησε τα πιο «μοντέρνα» αγγλικά της εποχής που είχαν ήδη υποστεί τις γλωσσολογικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, στα τέλη του 17ου αιώνα οι κάτοικοι της Βρετανίας μιλούσαν τα αγγλικά με τη σημερινή τους μορφή. Αυτή η δομή της αγγλικής είναι η πλέον διαδεδομένη και μάλιστα θεωρείται διεθνής γλώσσα και γι’ αυτό το λόγο είναι και στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Η μεγάλη εξάπλωση των Αγγλικών οφείλεται, αφενός στις πολλές αποικίες που ίδρυσαν οι Βρετανοί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και αφετέρου στην ίδρυση των ΗΠΑ.

Η Αγγλική στις μέρες μας

Σήμερα, τα Αγγλικά θεωρούνται μία από τις πιο απλοποιημένες, εύκολες γλώσσες. Το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να συναντηθεί ένας βαθμός δυσκολίας είναι η προφορά της, η οποία δεν εξηγείται πάντα, με αποτέλεσμα όσοι δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα να μπερδεύονται κάποιες φορές.

Επίλογος

Καταλήγοντας, αξίζει να επισημάνουμε πως η γνώση της αγγλικής γλώσσας σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε άνθρωπο, κάθε επαγγελματία.

Πηγή πληροφόρησης

https://www.grapsa.edu.gr/

https://i-loveenglish.gr

Πηγή Φωτογραφίας

https://poiostigiati.gr/

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε