Αρχική » Λονδίνο – ο Σαντίκ Καν ξανά δήμαρχος

Λονδίνο – ο Σαντίκ Καν ξανά δήμαρχος

0 comment 111 views

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη ιστορική θητεία, αφού είναι ο πρώτος δήμαρχος που εξασφαλίζει τρίτη θητεία στην βρετανική πρωτεύουσα, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

Στα 53 του χρόνια, αυτός ο γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Σούζαν Χολ και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Μπόρις Τζόνσον που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στην δημαρχία του Λονδίνου. Κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Σαντίκ Καν πολέμησε με σφοδρότητα κατά του Brexit. Αυτήν την φορά, υποσχέθηκε μια «πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο».

Θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων για τα παιδιά των δημοσίων σχολείων. Ο άνθρωπος που μεγάλωσε σε κοινωνική κατοικία υποσχέθηκε την ανέγερση 40.000 νέων κοινωνικών κατοικιών. Και υποσχέθηκε να αναλάβει δράση για να μην υπάρχουν πια άστεγοι στο Λονδίνο μέχρι το 2030. Ο Σαντίκ Καν δεν θεωρείται χαρισματικός. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει το μαύρο πρόβατο του συντηρητικού Τύπου και των κυβερνώντων συνεχώς από το 2010 Τόρις.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.zougla.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.zougla.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε