Αρχική » Έκθεση του ΟΗΕ – ο κόσμος εγκαταλείπει γυναίκες και κορίτσια

Έκθεση του ΟΗΕ – ο κόσμος εγκαταλείπει γυναίκες και κορίτσια

0 comment 251 views

Από την καταπολέμηση της φτώχειας και την πρόσβαση στην εκπαίδευση έως την εκπροσώπηση στην πολιτική και τις οικονομικές ευκαιρίες, ο κόσμος “εγκαταλείπει τις γυναίκες και τα κορίτσια”, καταγγέλλει ο ΟΗΕ σε έκθεση για τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, που δόθηκε σήμερα 7/9 στη δημοσιότητα.

“Όταν βλέπουμε τα στοιχεία, αυτά δείχνουν ότι ο κόσμος αποτυγχάνει να σημειώσει πρόοδο και να επιτύχει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτό γίνεται ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Χέντρικς, αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τις γυναίκες. Κάθε χρόνο, 245 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 15 ετών υφίστανται κατά αυτόν τον τρόπο σωματική βία από τους συντρόφους τους, μια γυναίκα στις 5 παντρεύεται πριν από τα 18 της, οι γυναίκες εργάζονται καθημερινά 2,8 ώρες περισσότερες από τους άνδρες στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να αμείβονται και αντιπροσωπεύουν μόνο το 26,7% των μελών του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με τον σημερινό ρυθμό, 575 εκατομμύρια άνθρωποι θα συνεχίσουν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το 2030, μακριά από την πολυαναμενόμενη εξάλειψη. Όμως 342 εκατομμύρια (60%) μεταξύ αυτών θα είναι γυναίκες, δηλαδή σχεδόν μία γυναίκα στις δώδεκα παγκοσμίως.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.ertnews.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.ertnews.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε