Αρχική » Συνέντευξη με τη Νικολέττα Ρεπάνη – Γράφοντας νουβέλα

Συνέντευξη με τη Νικολέττα Ρεπάνη – Γράφοντας νουβέλα

0 comment 826 views

Η κα Νικολέττα Ρεπάνη, συγγραφέας, μιλάει με ιδιαίτερο σεβασμό στο https://greekhumans.com/

Διαβάστε παρακάτω, αναλυτικά τη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας για το λογοτεχνικό είδος της νουβέλας και την εμπειρία της κατά την ενασχόληση της με τη δημιουργική γραφή.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη

Μέσα από την παρούσα συνέντευξη της κας Ρεπάνη στο https://greekhumans.com/, γνωρίσαμε καλύτερα τη συγγραφέα.

Γεννήθηκε στο Μώλο Φθιώτιδας. Μεγάλωσε στην Αθήνα και την Ναύπακτο. Έχει πτυχίο νοσηλευτικής. Συμμετέχει από το 2016 σε ανθολογίες ποιημάτων και παραμυθιών.

Τα Βιβλία της είναι τα εξής:

«Δροσοσταλίδες της ψυχής μου», εκδόσεις Όστρια 2017

«Επίσημη αγαπημένη», εκδόσεις Αρναούτης 2017

«Επίσημη αγαπημένη -οι μεγάλες επιτυχίες της στιχουργού», αυτοέκδοση

«Το ημερολόγιο ενός ναυτικού», εκδόσεις Όστρια, 2021

Το 2017 το ποίημά της «Γυναίκα, Μάνα, Ουρανός» τιμήθηκε με το Γ’ Βραβείο Ποίησης στον ΣΤ’ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης με ελεύθερο θέμα της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.

Το 2018 το ποίημά της «Ειρήνη» πήρε το Βραβείο Αντίμαχος στον Ζ΄Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.

Είναι μέλος της ΠΕΛ. Είναι επίσης μελος του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας, του ΛΙΝΟΥ και της παρέας των ποιητών της πόλης Περιστερίου).

Λογοτεχνικά είδη

Πρόδηλο είναι ότι όλα τα βιβλία είναι ένας θησαυρός. Ωστόσο, εσείς με ποιο είδος λογοτεχνίας επιλέξατε να ασχοληθείτε κυρίως και για ποιο λόγο; Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος;

Από παιδί έγραφα τις σκέψεις μου στο ημερολόγιο μου, που σιγά σιγά έγιναν ποιήματα, ελεύθερα, χωρίς ρίμα. Έχω εκδόσει ήδη μια ποιητική μου συλλογή «Οι δροσοσταλίδες της ψυχής μου» εκδόσεις Όστρια, 2017, στην οποία υπάρχουν και ποιήματα των εφηβικών μου χρόνων. Επειδή τα ποιήματα μου είναι περιγραφικά με όμορφες εικόνες, όπως λένε, μια φίλη μου πρότεινε να αφεθω στον πεζο λογο, οπως κι εκανα! Ξεκινησαν ετσι τα παραμυθια μου με πρωτο “το μικρο αστερι” που υπαρχει σε ανθολογιο των εκδοσεων Συμπαντικες διαδρομες,2015. Απο εκει κι επειτα, οταν αφεθω να γραψω, γραφονται μονα τους ο,τι γραφω. Δεν καλουπωνω τη σκεψη μου. Απλα αφηνομαι και ειναι συναρπαστικο καθε φορα το ταξιδι για να γραφτει το καθετι, παραμυθι, διηγημα και τωρα η νουβελα μου, το πρωτο μεγαλο μου πεζο.