Αρχική » Ο δρόμος για την Ανάσταση

Ο δρόμος για την Ανάσταση

0 comment 190 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Εισαγωγή

Κάθε άνθρωπος ψάχνει τη δική του προσωπική «Ανάσταση»! Άλλα άτομα αναζητούν διακαώς την οικογενειακή «Ανάσταση» τους. Όλα αυτά κατά κύριο λόγο σχετίζονται με την «οικονομική Ανάσταση». Ας δούμε όμως σε αυτό το άρθρο την πραγματική Ανάσταση. Είναι η Ανάσταση της ψυχής του καθενός, μέσα από τον ελληνικό Ορθόδοξο χριστιανικό δρόμο.

Ποιος είναι αυτός ο δρόμος λοιπόν; Είναι να είσαι τυπικός θρησκόληπτος και να πηγαίνεις σε όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας; Φυσικά και όχι. Ο δρόμος αυτός περιλαμβάνει για τον άνθρωπο καθημερινό αγώνα, νηστεία σώματος και ψυχής. Περιλαμβάνει έναν ενάρετο τρόπο ζωής, μακριά από ύβρεις, κακές σκέψεις και τσακωμούς. Και το σημαντικότερο να μετανιώσει κανείς για τα λάθη, όποια κι αν έκανε, μικρά και μεγάλα. Για αυτό η Εκκλησία έχει προβλέψει την Κυριακή της συγχώρησης. Είναι η Κυριακή της συγγνώμης. Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται εντός του Τριωδίου. Τι είναι αυτό; Το επισημάναμε σε περυσινό άρθρο μας, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

https://greekhumans.com/periodos-tou-triwdiou-mia-eisagvgh/

Οι υποπερίοδοι του Τριωδίου

Το Τριώδιο διαιρείται σε τρείς μικρότερες υποπεριόδους. Η πρώτη είναι από την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι Κυριακή της Τυροφάγου. Είναι γνωστή και ως Προπαρασκευαστική περίοδος, καθώς προετοιμάζει τους Πιστούς για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Η δεύτερη είναι από την Καθαρά Δευτέρα, μέχρι το Σάββατο Του Λαζάρου. Η Τρίτη και τελευταία είναι από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο πριν την Ανάσταση.

Επίλογος

Καταλήγοντας, αξίζει να επισημανθεί ότι, το Τριώδιο είναι μια εξίσου σημαντική χρονική περίοδος στο εκκλησιαστικό μας ημερολόγιο με αυτή των Χριστουγέννων. Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να διεξάγει έναν δύσκολο αγώνα, που μόνο οφέλη θα έχει γι αυτόν. Είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς τη σημασία του πνευματικού κυρίως αγώνα. Η κάθαρση της ψυχής ίσως βοηθήσει το άτομο να δει τη ζωή με άλλη, πιο αισιόδοξη οπτική. Να ομορφύνει η ζωή των ανθρώπων, μέσα από την Ορθοδοξία.

Καλό πνευματικό αγώνα!

Πηγή εικόνας

https://simeiakairwn.wordpress.com/

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε