Αρχική » Βάρνα – το στολίδι στην ανατολική Βουλγαρία

Βάρνα – το στολίδι στην ανατολική Βουλγαρία

0 comment 556 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Μια πόλη στη δυτική Μαύρη Θάλασσα

Αρχικά, η πόλη είναι κτισμένη στη δυτική γωνιά της Μαύρης Θάλασσας και ανήκει στο βουλγαρικό κράτος. Η Βουλγαρία αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ. Η πόλη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας. Κοιτώντας τον χάρτη της Βουλγαρίας, μπορεί κανείς να εντοπίσει την πόλη στα βορειοανατολικά της. Η Βάρνα ψηφίζεται από τους Βούλγαρους ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στη γειτονική χώρα. Η πρόσβαση στην πόλη είναι αρκετά εύκολη, καθώς υπάρχει αυτοκινητόδρομος που τη συνδέει με όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βουλγαρίας. Βέβαια, διαθέτει και ένα μικρό αεροδρόμιο.

Χώροι λατρείας

Οι Βούλγαροι στο θρήσκευμα είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Στην πόλη είναι επιβλητικός ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επιπρόσθετα, υφίστανται αρκετοί Ιεροί Ναοί της Ορθοδοξίας. Επιπλέον, υπάρχουν καθολικός ναός και αποστολικός αρμένικος ναός.

Η κοσμοπολίτικη πόλη

Είναι γεγονός πως η Βάρνα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Πρόκειται για έναν αρκετά γνωστό θερινό προορισμό για ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν μία προσιτή, αλλά όμορφη θερινή εμπειρία. Επίσης, αποτελεί προορισμό για Έλληνες τουρίστες. Η βόλτα, πρωινή ή βραδινή, είναι αρκετά ευχάριστη, με την αρχιτεκτονική να δημιουργεί μια αρκετά ωραία αίσθηση κατά την περιπλάνηση στην πόλη. Συνήθης είναι και η επίσκεψη από γλάρους, οι οποίοι έρχονται να πιούν νερό από τα σιντριβάνια και δείχνουν αρκετά εξοικειωμένοι κοντά στους ανθρώπους. Ακόμα, το κέντρο είναι πεζοδρομημένο και συνδέεται με την παραλιακή και τα πολυάριθμα πάρκα της περιοχής. Έτσι, σε όλο το μήκος του δρόμου αυτού υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια και χώροι αναψυχής. Αυτοί οι χώροι εγγυώνται μια ωραία ατμόσφαιρα.

Ανοικοδόμηση πόλης

Η νέα πόλη της Βάρνας ανοικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα από εργάτες της νεοσύστατης βουλγαρικής μεσαίας τάξης με Δυτική αρχιτεκτονική. Τέλος, τα κτίσματα του κέντρου είναι αρκετά εντυπωσιακά, δίνοντας την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Όπερα

Περισσότερα για την Ανθρωπογεωγραφία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

https://greekhumans.com/2021/10/24/h-mageia-ths-anthropogewgrafias/

Πηγές πληροφόρησης

https://www.tripadvisor.com.gr

https://www.touristorama.com/%CE%92%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B1

https://www.voyagingtheworld.com

Φωτογραφίες: Στέλλα Παϊταρίδου

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/