Αρχική » Μια γειτονιά σε ένα τραπέζι

Μια γειτονιά σε ένα τραπέζι

0 comment 241 views

Μουσικές, ψητά και μαγειρευτά, άφθονο αλκοόλ και φυσικά, χοροί και τραγούδια. Μπορεί μια γειτονιά να επαναφέρει στιγμές διασκέδασης, κεφιού και χαράς περασμένων δεκαετιών στην Θεσσαλονίκη;

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γούπος

Όπως αποδεικνύουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της οδού Μουδανιών στην Νεάπολη όχι απλά μπορεί αλλά το καθιέρωσε και ως θεσμό . Όλα αυτά στο πλαίσιο στο πλαίσιο της δράσης «φθινοπωρινό τραπέζι γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε για ακόμη έναν χρόνο από την «Πρωτοβουλία Γειτονιάς» της οδού Μουδανιών στην Νεάπολη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί κάτι το πρωτότυπο σε μια εποχή αποξένωσης που επιβάλει η ζωή στην πόλη. Εξάλλου στόχος της ήταν η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους γείτονες, παλιότερους αλλά και νεότερους.

Ως χώρος διεξαγωγής της επιλέχθηκε η οδός Μουδανιών, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το σιντριβάνι της Νεάπολης μέχρι το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την πλατεία Γατσού.

Οι γείτονες και όχι μόνο αυτοί αλλά φίλοι και γνωστοί τους από πιο μακριά άρχισαν να φτάνουν από νωρίς το απόγευμα. Όσοι ήθελαν, κι ήταν αρκετοί, έφεραν μαζί τους μαγειρευτά φαγητά, σαλάτες κι άλλα εδέσματα . Για τους υπόλοιπους …φρόντισαν τα γύρω καταστήματα αφού παράλληλα στον χώρο στήθηκαν και υπαίθριες ψησταριές. Φυσικά απαραίτητη σε ένα τέτοιο συνοικιακό γλέντι ήταν και η μουσική.

Για τον λόγο αυτό, η βραδιά είχε μουσικά σχήματα της περιοχής, ενώ τα όποια κενά κάλυπταν με δικό τους ήχο και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής. Στους κερδισμένους της βραδιάς και τα πιο απομακρυσμένα από το σημείο καταστήματα εστίασης, αφού με αφορμή την δράση αυτή, η κίνηση στους δρόμους της Νεάπολης ήταν ιδιαίτερα αυξημένη μέχρι αργά το βράδυ.

Το ”επιβεβλημένο” σε τέτοιες εκδηλώσεις παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και ορισμένοι από τους πρόσφατα εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους στην δημοτική κοινότητα Νεάπολης καθώς ο ομώνυμος δήμος ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://seleo.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε