Αρχική » Καστοριανά Ραγκουτσάρια – αναβίωσε το πιο γνήσιο καρναβάλι

Καστοριανά Ραγκουτσάρια – αναβίωσε το πιο γνήσιο καρναβάλι

0 comment 273 views

Μετά την καθιερωμένη κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στα παγωμένα νερά της λίμνης ξεκίνησαν και οι εορταστικές εκδηλώσεις. Με σύνθημα «νιώστε τον παλμό του καστοριανού καρναβαλιού» ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης έκανε την έναρξη των εκδηλώσεων την ημέρα των Φώτων, συγκεντρώνοντας τα μπουλούκια στην πλατεία Ομονοίας.

Στη συνέχεια ξεχύθηκαν τα μπουλούκια των μεταμφιεσμένων κάθε ηλικίας στους δρόμους της πόλης μας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, ξέφρενου ρυθμού και αστείρευτου κεφιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Είναι μια υπέροχη εκδήλωση το καρναβάλι της Καστοριάς! Ξεκινάμε την νέα χρονιά με θετικές και αισιόδοξες σκέψεις. Αυτό το μήνυμα εκπέμπει η Καστοριά στις αρχές του έτους με τις τριήμερες εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Το καρναβάλι μας, δεν είναι η απλή συμμετοχή των μεταμφιεσμένων, αλλά το αυθόρμητο κέφι, που παίζει σημαντικό και δυναμικό ρόλο» τόνισε  ο δήμαρχος Καστοριάς κ Γιάννης Κορεντσίδης και πρόσθεσε ότι φέτος το καρναβάλι είχε μεγάλη συμμετοχή και σε αυτό βοήθησε η διάθεση και το κέφι όλων των ανθρώπων και βέβαια η μεγάλη προβολή που προηγήθηκε από το δήμο.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://kastoria365.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε