Αρχική » H συναισθηματική διάσταση του δημάρχου

H συναισθηματική διάσταση του δημάρχου

0 comment 162 views

Ο δήμαρχος είναι ο άνθρωπος που άρχει ενός δήμου. Θεωρείται ο επικεφαλής ενός δήμου, ο οποίος μέσω του δημοτικού συμβουλίου προτείνει και δίνει λύσεις με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των δημοτών.

Ο δήμαρχος είναι ένας πολιτικός, για τη γνώμη μου, διαφορετικός από τη βαρύτητα του πρωθυπουργικού αξιώματος.

Ο δήμαρχος δεν είναι το απόμακρο πρόσωπο με τη γραβάτα που συνοδεύεται από δυσαρέσκεια και δυσπιστία κυρίως.

Λειτουργεί ως άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ως ένα πρόσωπο που έχει ανάγκη να είναι οικείο και προσφιλές στον δημότη.

Η λειτουργία της ιδιότητάς του κινείται με διαφορετικό πρίσμα. Είναι και ο ίδιος δημότης του δήμου που επιθυμεί να αναλάβει τα ηνία, είναι ένας άνθρωπος που ο απλός δημότης θα θελήσει να περάσει από το δημαρχείο για να του σφίξει το χέρι.

Δεν είναι Βουλή που δεν μπορείς να περάσεις, πρωθυπουργός που μονάχα σε ορισμένες μαζώξεις για τα βλέμματα της κάμερας θα δεχτεί να του δώσεις το χέρι.

Ο δήμαρχος είναι ο δικός μας άνθρωπος, της διπλανής πόρτας, που συναισθάνεται τις ανάγκες διότι μένει στον ίδιο δήμο, το ίδιο τετράγωνο, την ίδια οδό.

Εμπεριέχει άλλο βαθμό οικειότητας με τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, δένεται συναισθηματικά μαζί τους, αλληλοεπιδρά από τον πιο απλό μέχρι τον πιο σύνθετο τρόπο.

Έχει μία διαφορετική σχέση, πιο ανθρώπινη και στενή με τον δημότη. Όταν ψηφίζουμε για το δήμο δεν ψηφίζουμε γραβάτα, θέση, αλλά ανθρώπους της περιοχής μας. Που συναισθάνονται επειδή και οι ίδιοι βιώνουν τις ελλείψεις.

Ο δήμαρχος δεν είναι ο απρόσωπος πολιτικός. Είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο διπλανός μας, αυτός που δε φοράει γραβάτα και δεν έχει ξύλινο λόγο. Είναι ένας από εμάς.

Πηγή φωτογραφίας

https://lefkadapress.gr/

Μαρία Σκαμπαρδώνη, δημοσιογράφος

Πριν Φύγετε