Αρχική » Τυνησία – διαδηλώσεις στο κράτος

Τυνησία – διαδηλώσεις στο κράτος

0 comment 119 views

Το Τυνησιακό Φόρουμ Οικονομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κατήγγειλε ότι εκατοντάδες άνθρωποι εκδιώχθηκαν από καταυλισμούς στην Τύνιδα και οδηγήθηκαν «προς τα σύνορα με την Αλγερία».

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο κοντά στο Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, ζητώντας να φύγουν γρήγορα οι χιλιάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της κοινότητας Ελ Άμρα, που απέχει 40 χιλιόμετρα από το Σφαξ, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. «Η κατάσταση στο Ελ Άμρα δεν είναι αποδεκτή. Οι Αρχές πρέπει να βρουν μια λύση», είπε ο βουλευτής Τάρεκ Μάχντι, αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό μεταναστών στην περιοχή.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, χιλιάδες μετανάστες έστησαν αυτοσχέδια καταλύματα, αφού εκδιώχθηκαν από το κέντρο του Σφαξ. Στη συνέχεια, τους ακολούθησαν και άλλοι που εγκαταστάθηκαν στους ελαιώνες, αναμένοντας να βρουν ένα πλοιάριο για να φύγουν στην Ιταλία, από τις παραλίες που απέχουν καμιά 15αριά χιλιόμετρα. «Το κράτος πρέπει να βρει μια πραγματική λύση» Τις τελευταίες εβδομάδες, η αστυνομία κατεδάφισε πολλά από αυτά τα καταλύματα, έπειτα από καταγγελίες των κατοίκων.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.in.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.in.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε