Αρχική » Φεστιβάλ Αντίποδες – Γιορτή του ελληνισμού της Μελβούρνης

Φεστιβάλ Αντίποδες – Γιορτή του ελληνισμού της Μελβούρνης

0 comment 311 views

Στην μακρινή ήπειρο της Ωκεανίας, στην νοτιοανατολική πλευρά της Αυστραλίας, εκδηλώσεις με «άρωμα Ελλάδας» διοργανώνονται σήμερα κι αύριο.

Ειδικότερα, ξεχωρίζει το ελληνικό ετήσιο φεστιβάλ στην Μελβούρνη. Στην Μελβούρνη, την πόλη με τη μεγαλύτερη ελληνική ομογένεια του πλανήτη, στη Πολιτεία της Βικτώριας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ελληνικού «στοιχείου» αποτελούν σημαντική συνιστώσα στην καθημερινή ατζέντα των Αυστραλών.

Φέτος, λοιπόν οι Αντίποδες, το καθιερωμένο ελληνικό φεστιβάλ, πραγματοποιείται το διήμερο 24 – 25 Φεβρουαρίου. Όπως κάθε έτος, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ διοργανώνεται στην καρδιά του Melbourne City centre, στο γνωστό ως «ελληνικό δρόμο» Lonsdale Street στην συμβολή με το Russell Street.

Στην 1η ημέρα του φεστιβάλ συμμετείχε αρκετός κόσμος, που απόλαυσε ποιοτική ελληνική μουσική. Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί. Επιπλέον, ελληνικά εδέσματα και ποτά, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Έλληνες και μη, που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης. Οι συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ των κατοικούντων στην Ελλάδα με τους ομοεθνείς τους στην Αυστραλία ενισχύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Για περισσότερα στοιχεία για την κοινότητα Μελβούρνης, δείτε εδώ

https://greekhumans.com/o-ellinismos-xiliometra-makria-apo-tin-ellada/

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Youtube/GreekHumans

Επιμέλεια: Αριστείδης Ρούνης

Βίντεο –Φωτογραφία: Αριστείδης Ρούνης

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε