Αρχική » Γκουτέρες – έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Σουδάν

Γκουτέρες – έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Σουδάν

0 comment 182 views

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν, τις ένοπλες δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς, ενόψει της έναρξης του Ραμαζανιού, ιερού μήνα για τους μουσουλμάνους.

«Καλώ όλα τα μέρη στο Σουδάν να τιμήσουν τις αξίες του Ραμαζανιού προχωρώντας σε παύση των εχθροπραξιών» τον μήνα αυτό, τόνισε ο κ. Γκουτέρες απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αυτή η διακοπή των εχθροπραξιών πρέπει να οδηγήσει στο να σιγήσουν οριστικά τα όπλα στη χώρα» και να τη βάλει στον «δρόμο προς τη διαρκή ειρήνη για τον σουδανικό λαό», πρόσθεσε κι επέμεινε πως «πρέπει να υπερισχύσουν οι αξίες του Ραμαζανιού».

Στον πόλεμο στο κράτος των 44 εκατομμυρίων κατοίκων αναμετρώνται οι δυνάμεις του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και de facto αρχηγού του κράτους, με αυτές του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, επικεφαλής των επίφοβων παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ). Η ένοπλη σύρραξη θα συμπληρώσει τον επόμενο μήνα έναν χρόνο· ξέσπασε τη 15η Απριλίου 2023.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.zougla.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.zougla.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε