Αρχική » Πόλεμος στην Ουκρανία – αμυντική στρατηγική

Πόλεμος στην Ουκρανία – αμυντική στρατηγική

0 comment 207 views

Από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, στρατιωτικοί αναλυτές, παγκόσμιοι ηγέτες όπως και απλοί πολίτες, προσπαθούν να αντλήσουν διδάγματα από τις καταστροφικές επιπτώσεις των εχθροπραξιών.

Αυτό που αποδείχθηκε ήταν ότι είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη από το 1945. Αντί για τανκς και αεροπλάνα, τα ευκίνητα drones έχουν αναδειχθεί ως το πιο αποτελεσματικό όπλο στο πεδίο των συγκρούσεων. Σκοτώνουν στρατιώτες, ανατινάζουν τεθωρακισμένα σπέρνοντας τον όλεθρο στο μέτωπο του πολέμου. Η χρήση από την Ουκρανία φθηνών ναυτικών σκαφών με στόχο τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας γίνεται πλέον μέσω τηλεκατευθυνόμενων όπλων δια θαλάσσης.

Και η υπεροχή των drones έχει προκαλέσει ένα άλλο είδος ανταγωνισμού: τον αγώνα για την απενεργοποίησή τους μέσω της εμπλοκής σήματος. Τα drones δίνουν στους διοικητές και στις δύο πλευρές μια άποψη του πεδίου της μάχης από αέρος. Τους επιτρέπουν να παρακολουθούν τις κινήσεις του εχθρού σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή είδησης

https://www.protothema.gr/

Πηγή φωτογραφίας

https://www.kathimerini.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.protothema.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε