Αρχική » Χριστουγεννιάτικη αγορά του Μπίλεφελντ

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Μπίλεφελντ

0 comment 339 views

Της Σοφίας Αϊβαζίδου*

Η εορταστική περίοδος πλησιάζει και οι προετοιμασίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Στη περίπτωσή μας γίνεται λόγος για το γερμανικό χριστουγεννιάτικο έθιμο, το οποίο ακολουθείται ετησίως σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας, η λεγόμενη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Έτσι λοιπόν, και στο κέντρο της πόλης του Μπίλεφελντ, στολισμένο μέχρι τη Παλιά Πόλη, γίνεται η χριστουγεννιάτικη αγορά, Weihnachtsmarkt. Πλημμυρισμένο το μέρος από διάφορες εορταστικές καλύβες καθώς και ξύλινους πάγκους, το καθένα από τα οποία προσφέρει τη δική του νοστιμιά. Εκτός από αυτά, τα χριστουγεννιάτικα στολισμένα έλατα τίθενται στο επίκεντρο της αγοράς. Πληθώρα επισκεπτών συρρέει για να διασκεδάσει και να κάνει βόλτα.

Οι επισκέπτες, ντόπιοι και τουρίστες, μπορούν να απολαύσουν τη προσφορά του γνωστού γλυκού κρασιού, Glühwein, η οποία βρίσκεται σε κάθε γωνιά της αγοράς. Επικαλυμμένα φρούτα με σοκολάτα, ψητές πατάτες, λουκάνικα αλλά και μανιτάρια, διακοσμημένα μπισκότα διαφόρων μεγεθών, ζαχαρωτά, γλυκά κανέλας, και γλυκές κρέπες μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά. Επίσης, παρόντες είναι και οι πάγκοι με χειροποίητα διακοσμητικά και παιχνίδια, και βέβαια χειροποίητη ένδυση όπως σκουφιά, κασκόλ και γάντια. Ενδιαφέρον να τονιστεί είναι, πως οι χριστουγεννιάτικες αγορές δεν συνδυάζουν μόνο τη διακόσμηση και τα φαγώσιμα αλλά και τον τρόπο διασκέδασης με τη παρουσία αξιοθέατων και συναυλιών. Με αυτόν τον τρόπο δεν μένει κανείς δυσάρεστος, ούτε μικρός ούτε μεγάλος.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι, πως η κάθε πόλη ορίζει το δικό της ξεκίνημα, με αποτέλεσμα αλλού να ανοίγει πιο νωρίς η αγορά και αλλού πιο αργά. Φέτος λοιπόν, η πόλη του Μπίλεφελντ θα ανοίξει τη δική της χριστουγεννιάτική αγορά πιο αργά από άλλες χρονιές. Η διάρκεια της μαγευτικής χειμωνιάτικης ατμόσφαιρας κρατάει περίπου ενάμιση μήνα, ξεκινώντας από τα μέσα Νοέμβρη και κλείνοντας τέλη Δεκέμβρη.

Φωτογραφίες: Σοφία Αϊβαζίδου

Βιογραφικό συντάκτριας

https://greekhumans.com/h-sofia-aivazidou-syntaktria-sto-greekhumans/

Πριν Φύγετε