Αρχική » Βιέννη – η πολιτισμική και ιστορική πρωτεύουσα

Βιέννη – η πολιτισμική και ιστορική πρωτεύουσα

Ο πολιτισμός και η ιστορία ετών σε μια πόλη

0 comment 503 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Εισαγωγικές γραμμές

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η Βιέννη είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας συστήνεται για τόπο διακοπών. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η μακραίωνη ιστορία της και ο λαμπερός πολιτισμός της. Βέβαια, αποτελεί μια πόλη για κάθε επιθυμία. Ας δούμε πιο αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η Βιέννη αποτελεί μια πολιτισμική και ιστορική πρωτεύουσα.

Πολιτισμός

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τις παραστάσεις όπερας ή για το ποια μουσική είναι διάσημη στη Βιέννη. Τα κονσέρτα, η κλασική μουσική προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες στην πόλη. Δεν είναι όμως, μόνο η ποιότητα της μουσικής. Είναι και τα κτίρια στα οποία διεξάγονται αυτά. Κάθε φορά που αλλάζει το βλέμμα του κανείς στην πόλη, θα συναντήσει εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίσματα. Καθένα από αυτά αξίζουν μια επίσκεψη. Κρύβουν μέσα τους μια ιστορία μακρόχρονη. Τα μουσεία της πόλης έχουν επίσης την τιμητική τους. Σε συνδυασμό με τα παλάτια υπενθυμίζουν την αυτοκρατορική εποχή της πόλης.

Ιστορία

Από το Μπελβεντέρε στο Σένμπρουν κι από εκεί μεταβαίνουμε στο Χόφμπουργκ. Μπορούμε να χαθούμε στις σελίδες της ιστορίας της πόλης. Βασιλείς έρχονται και φεύγουν. Ο καθένας θα βάλει την πινελιά του. Αυτοκρατορικοί κήποι και πάρκα συνθέτουν τη μαγευτική θερινή Βιέννη. Οι πορτοκαλεώνες θα προμηθεύουν το παλάτι με άριστης ποιότητας εσπεριδοειδή. Οι αμαξάδες κυριαρχούν στην πόλη. Είναι πιο πολλοί από τους οδηγούς ταξί. Η καθαριότητα στην πόλη πρέπει να οριστεί ως το παγκόσμιο υπόδειγμα.

Τέλος, να αναφερθούμε στις εκκλησίες. Ο επισκέπτης συναντά εντυπωσιακούς ναούς. Ωστόσο, σήμα κατατεθέν και σημείο συνάντησης είναι ο εμβληματικός ναός του Αγίου Στεφάνου στην ομώνυμη πλατεία. Είναι η κεντρική πλατεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αποτελεί μια εκκλησία με γιγαντιαίο μέγεθος. Ομοιάζει βέβαια θα λέγαμε σε εκκλησίες άλλων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Από θρησκευτική πλευρά είναι ένα σημείο, όπου καταφθάνουν πιστοί Χριστιανοί Καθολικοί. Από την πόλη βέβαια δεν λείπουν εκκλησίες άλλων δογμάτων του Χριστιανισμού. Έτσι, υπάρχει στο ιστορικό κέντρο Ιερός Ναός, όπου τελούνται λειτουργίες της ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας.

Επίλογος

Η πόλη μπορεί να αποτελέσει σημείο επίσκεψης όλες τις εποχές του έτους. Στον πολιτισμό και την ιστορία της μπορεί εύκολα να προστεθεί το εξαίρετο φαγητό, αλλά και οι σοκολάτες της. Αξίζει λοιπόν μια φορά στη ζωή του κανείς να μεταβεί στη Βιέννη της Αυστρίας.

Δείτε τη σχετική είδηση εδώ

https://greekhumans.com/austria-viennh-o-kathedrikos-pou-axizei-na-episkeftheite/

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

https://www.youtube.com/shorts/ySTiZ_h9Xis

Φωτογραφία: Αριστείδης Ρούνης

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε