Αρχική » Συνάντηση νέων ελληνικής καταγωγής της Νότιας Αμερικής

Συνάντηση νέων ελληνικής καταγωγής της Νότιας Αμερικής

0 comment 415 views

Πάνω από 120 νέοι και νέες από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη βρέθηκαν στο «Πανηγύρι των νέων» στο πλαίσιο του θεσμού «Panigyri» που διοργανώνει κάθε χρόνο η ελληνική κοινότητα της Μπραζίλιας με αφορμή τα Εννιάμερα της Παναγίας.

Το συναπάντημα των ελληνικής καταγωγής νέων της Νότιας Αμερικής πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Συνδιοργανωτές η Μητρόπολη Μπουένος Άιρες και Νότιας Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας και η Ελληνική Κοινότητα Μπραζίλιας. Την πρώτη βραδιά του «Panigyri» εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα από τις εκπροσωπούμενες χώρες, καθώς και τρία μουσικά σύνολα από την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε σε συνεδριακό κέντρο, εκεί όπου οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, και έκλεισε με τη μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που έδωσαν ελληνικό χρώμα στην εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και αγαπημένες μελωδίες.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.pontosnews.gr

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε