Αρχική » Παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες στην Ελλάδα

Παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυεθνικό κράτος»

0 comment 195 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Δημιουργία πολυεθνικών κρατών

Όπως επισημάνθηκε σε προγενέστερο άρθρο της ιστοσελίδας μας, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

https://greekhumans.com/ellada-kai-metanasteysh/

εντός του πλαισίου της ευρείας παγκοσμιοποίησης, υπάρχει σημαντικός αριθμός κρατών ανά τον παγκόσμιο χάρτη, τα οποία «φιλοξενούν» πληθυσμούς διαφορετικών εθνικοτήτων. Το μείζον ζήτημα που οδηγεί στην κατάσταση αυτή είναι η μετανάστευση. «Απότοκος» κατάσταση αυτής είναι η δημιουργία πολυεθνικών κρατών.

Η περίπτωση της Ελλάδας – Υποδοχή μεταναστών

Ως ένα παράδειγμα συνεχούς μετανάστευσης, δύναται να χαρακτηριστεί η περίπτωση της Ελλάδας, όπου διαβιεί πλέον πολυεθνικός πληθυσμός. Από το 2010 έως και σήμερα καταφθάνει μεγάλος αριθμός μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Κεντρικής Ασίας και Αφρικής. Αυτό γίνεται, είτε από τα ανατολικά μας χερσαία ή θαλάσσια σύνορα είτε από το νότιο κρητικό πέλαγος.

Τα πρόσφατα γεγονότα

Στην πρόσφατη περίπτωση, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του newsit, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

https://www.newsit.gr

Συνεχείς είναι οι αφίξεις μεταναστών στο νησί της Γαύδου προκαλώντας ανησυχία στις αρχές, καθώς δεν μπορούν να φιλοξενηθούν πολλά άτομα. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (13.04.2024) στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου  έφτασαν 91 μετανάστες. Οι αριθμοί των μεταναστών που αποβιβάζονται στη Γαύδο φθάνουν πια σε ανησυχητικά επίπεδα.

Η θέση της Γαύδου

Αν παρατηρήσουμε τη θέση της Γαύδου και ιδιαίτερα της Τρυπητής, θα διαπιστώσουμε πως:

  • Η Τρυπητή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Γαύδου.
  • Η Γαύδος είναι το νοτιότερο κυριαρχικό έδαφος της Ελλάδας.
  • Είναι πολύ λογικό για ένα σκάφος να πιάσει «λιμάνι» στην Τρυπητή, διότι είναι μια παραλία προσβάσιμη και δεύτερον είναι το πρώτο μέρος που αντίκρισε το σκάφος, καθώς έφτανε στην Ελλάδα.
  • Τεράστια η γεωπολιτική σημασία της Γαύδου, καθώς τα θαλάσσια ύδατα της Ελλάδας, επεκτείνονται προς τα νότια της Κρήτης περαιτέρω με την ύπαρξη της Γαύδου και Γαυδοπούλας.
Συμπεράσματα

Εκτιμάται ότι το εθνικό πρόβλημα της παράνομης άφιξης μεταναστών στην χώρα θα υφίσταται. Άρα, ταυτόχρονα θα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας, λόγω των μεταναστευτικών ροών. Αυτοί οι άνθρωποι που εισέρχονται άνευ αδείας στην χώρα είναι αγνώστων στοιχείων, τα οποία δεν δύναται να επιβεβαιωθούν. Αν η χώρα χρειάζεται εργατικό δυναμικό, κάτι το οποίο δεν είναι λογικό, αφού υπάρχει μεγάλη ανεργία, μπορεί μέσω διακρατικών συμφωνιών, να προσκαλέσει προσωπικό, που στην κατοχή του θα έχει όλα τα επίσημα έγγραφα.

Πηγή φωτογραφίας

https://www.ekriti.gr/

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε