Αρχική » Αγιασμός των υδάτων στη Μελβούρνη

Αγιασμός των υδάτων στη Μελβούρνη

0 comment 414 views

«Να βουτήξουμε βαθιά στα ύδατα της πίστεώς μας και να ακολουθήσουμε με αφοσίωση τον Χριστό», ήταν η πατρική ευχή και προτροπή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου προς τους χιλιάδες ομογενείς, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου, έδωσαν μαζικό «παρών» στην προβλήτα του προαστίου Frankston στη Μελβούρνη και συμμετείχαν στην τελετή Καθαγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στην τελετή προέστη ο Σεβασμιότατος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος νωρίτερα ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοφανείων Frankston. Στη συνέχεια, ηγήθηκε μεγαλειώδους πομπής, ακολουθούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Κερασούντος κ. Ευμένιο και Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), κληρικούς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Northcote και πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης. Η πομπή κατέληξε στην προβλήτα Frankston Pier, όπου έλαβε χώρα η τελετή.

Κατά τη ρίψη του Τίμίου Σταυρού στη θάλασσα, περίπου 50 ομογενείς βούτηξαν για να τον ανασύρουν. Ο Σταυρός ανεσύρθη υπό του νεαρού Κωσταντίνου Κοψαύτη.

Για περισσότερα στοιχεία για την κοινότητα Μελβούρνης, δείτε εδώ

https://greekhumans.com/o-ellinismos-xiliometra-makria-apo-tin-ellada/

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.dogma.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.dogma.gr

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε