Αρχική » Συνέντευξη της Μπάντας «Γκρίζα Πόλη»- ροκ μουσική

Συνέντευξη της Μπάντας «Γκρίζα Πόλη»- ροκ μουσική

0 comment 366 views

Ο κ. George Silver, κιθαρίστας και μέλος της μπάντας «Γκρίζα Πόλη», «φιλοξενείται» στο https://greekhumans.com/

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που μας παραχωρεί απαντώντας στις ερωτήσεις μας σχετικά με την πορεία της μπάντας, το περιεχόμενο της και την τοποθέτησή του γύρω από την σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή.

Ο τίτλος της μπάντας

«Γκρίζα πόλη»: ποια ήταν η έμπνευση για τον τίτλο της μπάντας και κατ’ επέκταση για τον τίτλο του τραγουδιού με το ίδιο όνομα; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αφήσετε στο κοινό σας;

«Καλησπέρα σας, υπάρχει μια προϊστορία προτού καταλήξουμε στο «Γκρίζα Πόλη» ως όνομα της μπάντας. Αρχικά, το όνομά μας ήταν «γαλάζιες σπίθες».

Έπειτα από αναζήτηση όμως, το ομότιτλο τραγούδι ήταν που μας άρεσε και κατ’ επέκταση έγινε και το σημερινό μας όνομα.

Σε μια κοινωνία όπου γενικότερα κυριαρχούν τα στερεότυπα και οι ταμπέλες σε πολλούς τομείς, όπως και στη μουσική ο στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν όρια ως προς τη δημιουργία νέας μουσικής. Στο κοινό μας αλλά και γενικότερα στην ελληνική ροκ σκηνή θα θέλαμε να δώσουμε μια νέα ροκ πνοή συνδυάζοντας την ομορφιά και την ενέργεια του παρελθόντος με το παρόν, κρατώντας την ελληνική σκηνή ζωντανή.»

Ίδρυση και μέλη

Πότε ιδρύθηκε η μπάντα και από πόσα μέλη αποτελείται;

«Σήμερα, η μπάντα έχει 4 μέλη. Η βάση όμως τέθηκε το 2008 από το Χρήστο τον ντράμερ μας και τον καλό του φίλο Ιούλιο. Μετά από κάποια χρόνια το 2013 συγκεκριμένα κάναμε μια επανεκκίνηση και τότε ήταν που ήρθα στο συγκρότημα εγώ ως κιθαρίστας. Μαζί με το Χρήστο περάσαμε αρκετές δύσκολες καταστάσεις που μας έδεσαν περισσότερο, αποτελούσαμε δηλαδή τον πυρήνα της μπάντας. Έπειτα από αναζήτηση μονίμου μέλους για τη θέση του μπασίστα, το 2017, ήρθε ο δημήτρης και το 2021 επέστρεψε στην μπάντα ο Κυριάκος».

Οι εμφανίσεις μας

Σε ποια μαγαζιά συνήθως κάνετε τις live εμφανίσεις σας;

«Όσον αναφορά τις ζωντανές εμφανίσεις η βάση μας είναι το Rockwood που είναι δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο επί της οδού Πατησίων. Βεβαίως ανά διαστήματα θα μας βρείτε και στο Funky Zebra, επί της οδού Κωλέττη στα Εξάρχεια. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ακολουθήσετε τις σελίδες  μας στα social media».

Τα τραγούδια μας

Που μπορεί κάποιος να βρει τα τραγούδια σας;

«Όλα τα τραγούδια μας είναι ανεβασμένα στο κανάλι Γκρίζα Πόλη στο YouTube καθώς και στο spotify».

Η Ροκ μουσική

Τι είναι για σας η ροκ μουσική με 3 λέξεις;

«Για μας η rock μουσική είναι κάτι παραπάνω από τρεις λέξεις ωστόσο αν θέλαμε να την περιγράψουμε με τρεις λέξεις αυτές θα ήταν πάθος, ζωή και έρωτας».

Τι γνώμη έχετε για τις διασκευές παλιών ροκ τραγουδιών;

«Εάν μιλάμε κυριολεκτικά για διασκευές, να πάρεις δηλαδή ένα τραγούδι και να το αλλάξεις έχει αρκετό ενδιαφέρον διότι του δίνεις και μια νέα διάσταση. Κάθε τι , από τη στιγμή που φεύγει από τα χέρια του δημιουργού του και γίνεται μέρος της αιωνιότητας μπορεί να αποκτήσει και διαφορετική ταυτότητα. Ωστόσο, αν εννοούμε τις διασκευές ως επανεκτελέσεις που ουσιαστικά αναπαράγουν με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένα παλιότερο κομμάτι, και όχι μόνο ροκ, εξακολουθεί είναι κάτι το ελκυστικό αρκεί να αποδίδει την ατμόσφαιρα και τη μελωδία του αυθεντικού. Να μη «χαλάει» τη νοσταλγία δηλαδή».