Αρχική » Συνέντευξη Γεωργίας Κούκα – η ταλαντούχα ηθοποιός – performer

Συνέντευξη Γεωργίας Κούκα – η ταλαντούχα ηθοποιός – performer

Μια μοναδική συζήτηση με την καταπληκτική musical performer - ηθοποιό

0 comment 233 views

Η ταλαντούχα ηθοποιός – musical performer κa. Γεωργία Κούκα, μιλάει με ιδιαίτερη εκτίμηση στο https://greekhumans.com/.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας για την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Εισαγωγική τοποθέτηση της ταλαντούχας musical performer – ηθοποιού

Αγαπητή Γεωργία, θα θέλαμε αρχικά να μάθουμε τον τόπο καταγωγής σου, να μας περιγράψεις τον εαυτό σου, μέσα από τα χόμπι σου, τα ενδιαφέροντα σου κατά τον ελεύθερο χρόνο. Επίσης, θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε μέσα από τις σπουδές σου.

Γεννήθηκα στο Μαρούσι και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Αγιά Λάρισας, το λατρεμένο μου χωριό. Είμαι πολύ ενθουσιώδης και ονειροπόλα, εργατική, αγχώνομαι αρκετά και είμαι τελειομανής. Τον ελεύθερο μου χρόνο κάνω yoga, βλέπω ατέλειωτες σειρές και ταινίες αγκαλιά με τις 4 γάτες μου, μαγειρεύω και κάνω ταξίδια. Έχω σπουδάσει τραγούδι, υποκριτική και χορό σε Ελλάδα και Αμερική, παρακολουθώ μαθήματα από 3 χρόνων και είμαι κάτοχος του Associate και Diploma στο Music Theatre, από το West University of London.

Με καταπληκτικές σπουδές πάνω στο musical σε Ελλάδα και Αγγλία η Γεωργία Κούκα έχει καταφέρει να συνεργαστεί με τη Disney και το Netflix, έχοντας δανείσει τη φωνή της σε παρά πολλές σειρές και ταινίες. Αδιαμφισβήτητα μια φωνή που κάθε ελληνική οικογένεια έχει ακούσει. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες θεατρικές παράγωγες, παίζοντας μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Συνεργασία με Disney και το Netflix

Θα λέγαμε μια εξαιρετική συνεργασία! Μίλησε μας σε παρακαλώ για αυτή σου τη συνεργασία. Πως ήταν να συνεργάζεσαι με τη Disney και το Netflix; Πώς προέκυψε και πως είναι να δανείζεις τη φωνή σου σε πληθώρα σειρών και ταινιών;

Το 2017, έπαιζα σε μια μουσική παράσταση, στο «Πρώτο μας Πάρτυ», του Μάκη Δελαπόρτα, στο ιστορικό θέατρο Βέμπο. Εκεί με είδε ο Σπύρος Μπιμπιλας και μου πρότεινε να στείλω βιογραφικό στο Sierra Studios. Με κάλεσαν και πέρασα ακροάσεις, συγκεκριμένα voice tests και η Disney και το Netflix με επέλεξαν για την επίσημη φωνή σε πολλές σειρές και ταινίες. Οι πρώτες μου δουλειές ήταν η “Vampirina”, η “Minnie Mouse” και η “Μικρή Γιατρός” και ακολούθησαν άλλες πολλές. Για κάθε ρόλο που δανείζω τη φωνή μου και κάθε τραγούδι, περνάω από voice test. Δεν σημαίνει επειδή συνεργάστηκες σε μια σειρά, θα σε επιλέξουν και στην επόμενη. Κάθε project έχει τη δικιά του διαδικασία επιλογής ηθοποιών/τραγουδιστών. Τα voice tests είναι πολύ απαιτητικά και κρίνονται στη λεπτομέρεια. Η διαδικασία της μεταγλώττισης είναι μια παρά πολύ απαιτητική δουλειά, με πολλά τεχνικά στοιχεία. Όλα εγκρίνονται από τη Disney και το Netflix, που επιλέγουν πάντα τον κατάλληλο καλλιτέχνη. Νιώθω τεράστια τιμή και ευγνωμοσύνη που έχω επιλεχθεί σε τόσες σειρές και ταινίες. Νομίζω για έναν ηθοποιό είναι μεγάλη καταξίωση τέτοιες συνεργασίες.

Μεταγλώττιση

Ποσό απαιτητική είναι αλήθεια η διαδικασία της μεταγλώττισης και τι δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας καλλιτέχνης για να τη φέρει εις πέρας;

Η διαδικασία της μεταγλώττισης είναι πάρα πολύ απαιτητική. Περνάς για κάθε ρόλο/ τραγούδι από voice test. Χρειάζεται να σε επιλέξει και εγκρίνει ανάμεσα σε παρά πολλές άλλες «φωνές» η Disney ή το Netflix. Σίγουρα επίσης χρειάζεται να έχεις τις κατάλληλες σπουδές σαν ηθοποιός και σαν τραγουδιστής αντίστοιχα, όπως και ένα έμφυτο ταλέντο. Να μπορείς να χειρίζεσαι στο εκατό τις εκατό την έκταση τη φωνή σου. Να μπορείς να αλλάζεις τη φωνή σου όπου χρειαστεί. Να εκτελείς το ρόλο με μόνο μέσο τη φωνή σου, αφού δεν παίζεις σκηνικά για να δουν τις σωματικές σου εκφράσεις η τις εκφράσεις του προσώπου σου. Έχεις μόνο τη φωνή σου και πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις στο έπακρον. Θέλει να έχεις επίσης αντίληψη και να είσαι γρήγορος. Δεν έχεις χρόνο για πρόβα. Οπότε παίζεις το ρόλο σου απευθείας έχοντας μπροστά το κείμενο. Θέλει να είσαι εκατό τις εκατό συγκεντρωμένος, τόσο στην οθόνη που βλέπεις τον χαρακτήρα σου αλλά και στα λόγια σου ώστε να μην κανείς λάθος η σαρδάμ. Επίσης θέλει να αρθρώνεις σωστά το λόγο, να έχεις ένα ωραίο ηχόχρωμα και πολλές φορές ιδιαίτερο και φυσικά να ταιριάζεις στον αντίστοιχο ρόλο. Πρέπει το βλέμμα σου να «τρέχει» και να διαβάζει τα λόγια και εσύ να είσαι έτοιμος να τα ερμηνεύσεις με φυσικότητα. Η μεταγλώττιση όπως καταλαβαίνετε είναι μια συνθέτη διαδικασία, πολύ υψηλού επιπέδου, που επιλέγονται λίγοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες.

Η ιδιαίτερη φωνή

Μέσα από τη δραστηριότητα σου, φαίνεται ξεκάθαρα πως διαθέτεις μια πολύ ιδιαίτερη και σπάνια φωνή, που ο κόσμος πραγματικά αναγνωρίζει. Ποια τα συναισθήματα σου για αυτό;

Είναι τόσο όμορφα που ο κόσμος με αναγνωρίζει μόνο από τη φωνή. Με κάνει να νιώθω υπέροχα . Είναι η ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς μου, τον κόπων μου και η ανταμοιβή στις τόσες θυσίες που έχω κάνει. Για παράδειγμα πρόσφατα συμμετείχα σε ένα event και αφού τελείωσα την αφήγηση, ένα κοριτσάκι με ρώτησε αν δίνω τη φωνή μου στη «Vampirina». Μόλις της απάντησα θετικά, με αγκάλιασε και μου είπε πως είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της. Αυτές οι αντιδράσεις του κόσμου και ποσό μάλλον του νεανικού κοινού είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει προσφέρει αυτή η δουλειά.

Στη θεατρική σεζόν που πέρασε σε είδαμε να πρωταγωνιστείς σε μια υπερπαραγωγή, στο Hello Kitty. Mίλησέ μας για αυτή τη συνεργασία στην οποία κατείχες και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Είχα την ευκαιρία να έχω τον κεντρικό ρόλο στην παράσταση “Hello Kitty”, μετά από μία απαιτητική ακρόαση που πέρασα. Την τελική απόφαση για τον κάθε ρόλο είχε η Ιαπωνική εταιρεία των δικαιωμάτων της παράστασης «Hello Kitty», η «Sanrio». Κάθε στάδιο της παράστασης, περνούσε από έγκριση της εταιρείας. Επίσης, κάθε στοιχείο και χαρακτήρας της παράστασης έπρεπε να πληροί κάποιες συγκεκριμένες επαγγελματικές προδιαγραφές. Οι πρόβες διήρκησαν πολλούς μήνες ενώ οι χορογραφίες, τα τραγούδια, τα σκηνικά, τα κουστούμια, το σενάριο, οι συντελεστές και το cast πέρασαν από αυστηρό έλεγχο. Οι παραστάσεις είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό, που αγάπησε την παράσταση και τον ρόλο που ερμήνευα εγώ η ίδια. Τα παιδιά ήθελαν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί μου και να μου φέρνουν δώρα. Το κοινό λάτρεψε επίσης τα όμορφα νοήματα για την αγάπη, τη φιλία και τη διαφορετικότητα τα οποία άγγιξαν τα παιδιά. Η παράσταση ήταν μια μεγάλη υπερπαραγωγή με ακριβά σκηνικά και κουστούμια. Οι χορογραφίες και τα τραγούδια ήταν υψηλού επιπέδου. Προσωπικά επειδή από μικρή ήμουν fun της «Kitty» είχα ένα λόγο παραπάνω να νιώσω τυχερή που επιλέχτηκα για αυτή τη συνεργασία.

Επαγγελματικές δραστηριότητες

Σε αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείσαι στον συγκεκριμένο χώρο, υπάρχουν κάποιες δουλειές σου που ξεχωρίζεις;

Αγαπώ όλες τις δουλειές μου και πάντα τις επιλέγω με πολύ μεγάλη προσοχή. Θα ξεχώριζα όμως σίγουρα τις συνεργασίες μου με τη Disney και το Νetflix, όσον αφορά τις μεταγλωττίσεις και θεατρικά την «Πέππα το γουρουνάκι» που κατείχα τον κεντρικό ρόλο. Αυτή ήταν άλλη μια απαιτητική παραγωγή με πολλές εγκρίσεις που χρειάστηκε να πάρουμε από την Entertainment One, την επίσημη διεθνή εταιρεία παραγωγής της «Πέππα το γουρουνάκι». Σε αυτή την παραγωγή ζήσαμε την απόλυτη επιτυχία. Η αγάπη του κοινού ήταν συγκλονιστική. Όλες μας οι παραστάσεις, τόσο στο ιστορικό θέατρο Βέμπο, όσο και κατά την περιοδεία μας σε Ελλάδα και Κύπρο, ήταν sold out. Χρειάστηκε μάλιστα σε πολλές πόλεις να βάλουμε έξτρα παραστάσεις λόγω της μεγάλης ζήτησης. Έχει τύχει επίσης σε κάποιες από τις παραστάσεις μας να καθίσω για αρκετή ώρα μετά το πέρας τους ώστε να βγάλω φωτογραφίες και να υπογράψω αυτόγραφα στον κόσμο. Λίγες παραστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν αυτή την εμπειρία. Πέρασα υπέροχα με αυτή την παραγωγή γιατί παίξαμε όλα τα μέρη της Ελλάδας και σε ιστορικά θέατρα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ξεκινούσε το πρώτο τραγούδι στην εισαγωγή της παράστασης και ο κόσμος χειροκροτούσε και χτυπούσε δυνατά παλαμάκια. Ήταν συγκλονιστική η ατμόσφαιρα. Επίσης στο διάλλειμα της κάθε παράστασης ερμήνευα ένα τραγούδι για να ευχαριστήσω το κοινό και ένιωθα την μεγάλη αγάπη του για μένα.

Θα απέρριπτες κάποια συνεργασία; αν ναι για ποιο λόγο; Έχεις κόκκινες γραμμές στη δουλειά σου;

Έχω κόκκινες γραμμές στη δουλειά μου και πάντα όταν θα πω το ΝΑΙ σε μια συνεργασία θα είμαι εκατό τις εκατό σίγουρη. Αρχικά θέλω να με εκφράζει καλλιτεχνικά η κάθε δουλειά και να μου ταιριάζει. Δεν θα μπορούσα ποτέ να δεκτώ να συμμετέχω σε μια δουλειά η οποία πραγματεύεται ένα θέμα το οποίο έχει κακή επιρροή στο κοινό, ειδικά στο παιδικό κοινό. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια και το θέατρο και ο κινηματογράφος είναι μεγάλο σχολείο για αυτά. Πάντα θέλω να συμμετέχω σε παραγωγές που το κοινό μας φεύγει έχοντας αποκομίσει κάτι που θα το κάνει είτε καλύτερο άνθρωπο, είτε θα το προβληματίσει για τα κοινωνικά μας ζητήματα. Ειδικά όσον αφορά το παιδικό κοινό τα κριτήρια μου είναι αυστηρά. Δε θα έπαιζα ποτέ σε μια παράσταση ή αντίστοιχα δε θα έδινα τη φωνή μου σε μια σειρά αν αυτή διαπραγματευόταν κάτι «τοξικό» για τα παιδιά. Θέλω να μπορώ να προσφέρω σαν καλλιτέχνης και σαφώς να διασκεδάζω. Επίσης πλέον έχοντας χτίσει ένα βιογραφικό δε θα δεχόμουν να δουλέψω με συμβόλαιο που οικονομικά με αδικεί. Όταν είσαι επαγγελματίας καλλιτέχνης πρέπει να βάζεις τα όρια σου και ένα όχι που θα πεις μπορεί να φέρει ένα μεγαλύτερο ναι και να σε εκτιμήσουν ακόμη παραπάνω.

Η επιλογή σου

Φτάνοντας σε αυτό το σημείο της συνέντευξης η ερώτηση που εύκολα μας έρχεται στο νου είναι τι θα επέλεγες αν σου λέγαμε να διαλέξεις ανάμεσα στο τραγούδι, το χρόνο και την υποκριτική και για ποιο λόγο;

Αγαπώ και τα τρία. Στη τέχνη που υπηρετώ αυτά τα τρία είναι αλληλένδετα και αυτό είναι που αγαπώ. Ίσως έχω μια μεγαλύτερη αδυναμια στο τραγούδι γιατί θεωρώ πως είναι και το δυνατό μου σημείο και αυτό που πάντα νιώθω τη μεγαλύτερη σιγουριά στις ακροάσεις που συμμετέχω.

Musical

Υπάρχει κάποιο τραγούδι από musical που ξεχωρίζεις και αν ναι γιατί;

Αγαπώ τόσα πολλά τραγούδια, αλλά θα ξεχωρίσω ένα το οποίο έχω επιλέξει να πω και σε πολλές ακροάσεις και μου έχει δώσει το πράσινο φως. Το τραγούδι “I dreamed a dream” από το μιούζικαλ “Les miserable”. Ένα τραγούδι με μεγάλη έκταση, δύσκολο μουσικά αλλά και ερμηνευτικά. Με συγκινεί τόσο πολύ αυτό το τραγούδι που έχει τύχει να το ερμηνεύσω σε ακρόαση και να κλάψω. Επίσης είναι μια δυναμική μπαλάντα που σαν σοπράνο που είμαι ταιριάζει στο εύρος και στο ηχόχρωμα της φωνής μου.

Οι στόχοι σου – τα Σχέδια σου

Μίλησε μας για τα μελλοντικά σου σχέδια. Ποιο το μεγάλο σου όνειρο;

Αυτό το διάστημα έχω την τιμή να έχω δεχτεί ύστερα από μια απαιτητική ακρόαση η οποία έγινε online, μια εξαιρετική πρόταση από έναν agent, στη Νέα Υόρκη. Βρισκόμαστε σε διαδικασία οργάνωσης των τεχνικών ζητημάτων και εύχομαι σύντομα να μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τα υπέροχα αυτά νέα πιο αναλυτικά. Μπορώ να σας πω όμως πως θα συμμετέχω σε ένα μεγάλο λαμπερό μουσικοχορευτικό σόου, που θα έχω έναν από τους βασικούς ρόλους σαν τραγουδίστρια και χορεύτρια. Όσο για τα όνειρα μου, αυτά είναι πολλά, δε θέλω να βάζω όρια, θέλω να φτάσω ως εκεί που επιθυμεί η καρδιά μου. Εύχομαι να δημιουργήσω μια όμορφη διεθνή καριέρα και να αξιωθώ να συνεργαστώ με αξιόλογους καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδας.

Επίλογος

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να αποστείλεις στους αναγνώστες μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το επάγγελμα του ηθοποιού – τραγουδιστή – performer;

Να έχουν υπομονή και να δουλεύουν σκληρά. Δεν αρκεί το ταλέντο που αδιαμφισβήτητα είναι το βασικό στοιχείο, πρέπει να εξελίσσεσαι, να παρακολουθείς μαθήματα, να μελετάς ταινίες, θεατρικά, τραγούδια και να τολμάς. Εκείνοι  που ενδιαφέρονται για το επάγγελμα του ηθοποιού – τραγουδιστή – performer θα πρέπει να είναι αυθεντικοί. Ο χώρος μας έχει ανάγκη τη διαφορετικότητα. Εύχομαι τα καλύτερα στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα και να μην το βάζουν κάτω στο πρώτο όχι που θα ακούσουν. Να πεισμώνουν και θα τα καταφέρουν την επόμενη φορά.

Ευχαριστούμε θερμά!

Για το GreekHumans,

Αριστείδης Ρούνης, Ιδρυτής και αρχισυντάκτης

Πριν Φύγετε