Αρχική » Ο ελληνισμός του Σίδνεϊ τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Ο ελληνισμός του Σίδνεϊ τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

0 comment 351 views

Την ανάμνηση του θαύματος της θεραπείας του παραλύτου από την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, στο νησί των Κυθήρων, γιόρτασαν οι Έλληνες του Σίδνεϊ, με επίκεντρο την ενορία Αναστάσεως του Χριστού, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και Αγίας Ελένης, στο προάστιο Kogarah.

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, προεξήρχε ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Πλήθος ομογενών έσπευσε να παρακολουθήσει τη λειτουργία. Με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, ενώ παρέστησαν οι δύο εξ Ελλάδος μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της κληρικολαϊκής συνέλευσης.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο. Στο τέλος της λειτουργίας, ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους αρχιερείς, ενώ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στο έργο της  αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τονίζοντας ότι με αυτό «δοξάζεται η ορθόδοξη πίστη στην πέμπτη ήπειρο, αλλά και εδραιώνεται η εθνική συνείδηση των μελών της Ομογένειας».

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, με τη συμμετοχή μελών του Λυκείου Ελληνίδων του Σίδνεϊ, ντυμένων με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.pontosnews.gr/

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε