Αρχική » Ζοζέπ Μπορέλ για Δυτικά Βαλκάνια

Ζοζέπ Μπορέλ για Δυτικά Βαλκάνια

0 comment 130 views

Στην 20η επέτειο της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο ύπατος εκπρόσωπος της, Josep Borell, μίλησε για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Εκτίμησε ότι ως περιοχή έχουν την ιστορική ευκαιρία να συνδέσουν το μέλλον με την ΕΕ. «Ωστόσο, το έργο μας για την επανένωση της ηπείρου δεν έχει ολοκληρωθεί. Το ξέραμε πριν από το 2022 και γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα σήμερα, λόγω της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας. Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν δείξει τη βούληση και την ελπίδα να ενταχθούν στο σχέδιο της ΕΕ. Τα Δυτικά Βαλκάνια, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Γεωργία έχουν ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για να συνδέσουν ισχυρά το μέλλον τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διεύρυνση της ΕΕ είναι μια μετασχηματιστική πολιτική που αυξάνει την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων», δήλωσε ο Μπορέλ.

Ο Μπορέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ εργάζεται επίσης για τη μεταρρύθμιση της και ότι στοχεύει σε μια μεγαλύτερη, αλλά και πιο ισχυρή ΕΕ. «Οι υποψήφιες χώρες και η ΕΕ έχουν μια ιστορική ευκαιρία να οικοδομήσουν μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη ΕΕ» τόνισε ο Μπορέλ.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.ertnews.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε