Αρχική » Μια χώρα κάθε φορά – Παπούα-Νέα Γουινέα

Μια χώρα κάθε φορά – Παπούα-Νέα Γουινέα

0 comment 241 views

Παπούα-Νέα Γουινέα! Ένα ταξίδι κοντά στην Αυστραλία!

Πρωτεύουσα της χώρας είναι η πόλη Πορτ Μόρεσμπι. Έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 16 Σεπτεμβρίου 1975. Η Παπούα-Νέα Γουινέα βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό. Έχει έκταση 462,840 τ.χλμ. και πληθυσμό 9,819,350 κατοίκους. Η θρησκεία των πολιτών με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι οι Χριστιανοί Προτεστάντες.

Η χώρα έχει τις περισσότερες γλώσσες (όχι διαλέκτους) από οποιαδήποτε άλλη. Ομιλούνται 820 τοπικές διάλεκτοι. Οι ιθαγενείς γλώσσες ταξινομούνται σε δύο μεγάλες ομάδες: στις αυστραλονησιακές γλώσσες και στις μη αυστραλονησιακές ή γλώσσες Παπούα. Τα αγγλικά είναι επίσημη γλώσσα και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και στην εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι δεν ομιλούνται ευρέως. Στην πρωτεύουσα, που είναι και η κύρια είσοδος στη χώρα λόγω του διεθνούς αεροδρομίου της, το Port Moresby, θα συναντήσετε ένα μωσαϊκό πολιτισμών και διαφορετικών διαλέκτων που την κάνει να ξεχειλίζει από ζωή.

Προορισμός για περιπετειώδεις ταξιδιώτες, η Παπούα – Νέα Γουινέα βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι της Νέας Γουινέας. Με τοπία άγρια και παρθένα κι ένα εξαιρετικό σκηνικό που ποικίλει από κοραλλιογενείς ατόλες μέχρι ηφαιστειογενή βουνά, πυκνά τροπικά δάση και σημαντικούς ποταμούς είναι μαγνήτης για τους φυσιολάτρες. Η ηπειρωτική χώρα χωρίζεται από την οροσειρά Owen Stanley με πανύψηλες κορυφές που ξεπερνούν τα 4.000 μ. Από τα βουνά αυτά πολλά ποτάμια, ανάμεσα στα οποία και ο ποταμός Sepik, ξεκινούν το ταξίδι τους για τη θάλασσα.

Η χώρα αποτελεί επίσης σημαντικό καταδυτικό κέντρο, με εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους γύρω από την ηπειρωτική ακτή, τα νησιά στη θάλασσα Bismarck και την περιοχή Milne Bay. Τα παραδοσιακά έθιμα των Μελανησίων, των ιθαγενών, διατηρούνται ζωντανά σε θεαματικές τελετουργίες που συνοδεύουν θανάτους, γάμους, γιορτές και διάφορες άλλες τελετές.

Συμπερασματικά, αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το κράτος. Είναι ένα άγνωστο προς τους Έλληνες μέρος, όμως προτείνεται να το εξερευνήσετε.

Πηγές πληροφόρησης

https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/papua-new-guinea/#people-and-society

https://www.athinorama.gr/travel/destinations/okeania/papoua-nea-gouinea

https://iporta.gr/papoya-nea-gouinea-i-fyli-ton-eftyxismenon-ithagenon-eikones/

Πηγή εικόνας

https://www.cia.gov/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε