Αρχική » Μια χώρα κάθε φορά – Ναμίμπια

Μια χώρα κάθε φορά – Ναμίμπια

0 comment 338 views

Ναμίμπια! Ένα ταξίδι στη γεωλογική ιστορία στην Αφρική!

Επίσημα: Δημοκρατία της Ναμίμπια. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η πόλη Βίντχοκ. Η Ναμίμπια βρέχεται στα δυτικά από τον Ατλαντικό ωκεανό. Έχει έκταση 824,292 τ.χλμ. και πληθυσμό 2,777,232 κατοίκους. Αναλογικά με την έκταση της παρατηρούμε πως είναι αραιοκατοικημένη χώρα. Η περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα είναι η Oshiwambo σε ποσοστό πληθυσμού 49.7%.

Είναι μια από τις ωραιότερες χώρες όχι μόνο της Αφρικής αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Η γεωλογική της ιστορία είναι μεγάλη. Φτάνει εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν το δυτικό κομμάτι της Αφρικής αποκολλήθηκε από τα νοτιοανατολικά παράλια της Αμερικανικής ηπείρου. Σήμερα η έρημος Ναμπίμπ και η περιοχή της Νταμάραλαντ είναι οι αδιάψευστες αποδείξεις γεωλογικών μεταβολών που διαμόρφωσαν το ανάγλυφό της.

Σ’ αυτά τα τραχιά, αλλά πανέμορφα τοπία μεταξύ της ερήμου Καλαχάρη και της Ναμίμπ, ο χρόνος με τη βοήθεια του αέρα και του νερού δημιούργησε μεγάλα φαράγγια και απολιθωμένα δάση. Η αλμυρή γη μπορεί να μην προσφέρεται για καλλιέργειες, θρέφει όμως τα κοπάδια των κτηνοτρόφων. Τα δυτικά παράλια της κατά μήκος του Ατλαντικού ωκεανού είναι τραχιά κι απρόσιτα, χωρίς λιμάνια. Χαρίζουν στον ταξιδιώτη και σφύζουν από θαλάσσια κήτη όπως φάλαινες, δελφίνια, φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες.

Στη γλώσσα των Βουσμάνων η λέξη «Ναμίμπ» σημαίνει “ο τόπος όπου δεν υπάρχει τίποτε”. Στα μάτια του επισκέπτη, όμως, η άγνωστη χώρα της νοτιοδυτικής Αφρικής αποκαλύπτεται πλούσια σε φυσικούς πόρους, εντελώς άνυδρη αλλά με σύγχρονη ανεπτυγμένη υποδομή. Οι γερμανικές παραδόσεις των αρχών του αιώνα επιβιώνουν και ανθούν δίπλα σε τροφοσυλλεκτικές κοινωνίες και σε αρχαϊκές κοινωνίες βοσκών. Ακόμη κι ανάμεσα στις αφρικανικές χώρες, που φημίζονται για την άγρια φύση και την αυθεντικότητά τους, η Ναμίμπια είναι μοναδική για την θεαματική μινιμαλιστική της ομορφιά.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως το κράτος είναι ένας προορισμός που θα σας προσφέρει εικόνες μοναδικές.

Πηγές πληροφόρησης

https://cosmorama-travel.gr

https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/namibia/#introduction

https://www.red-elephant.gr/

Πηγή εικόνας

https://cosmorama-travel.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε