Αρχική » Μολδαβία – απέλασε τον τοπικό διευθυντή του Sputnik

Μολδαβία – απέλασε τον τοπικό διευθυντή του Sputnik

0 comment 268 views

Tον τοπικό διευθυντή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik απέλασε σήμερα η Μολδαβία. Το υπουργείο Εσωτερικών (υπ.Εσ) της χώρας αναφέρει ότι «ένας Ρώσος πολίτης ηλικίας 56 ετών χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο για 10 έτη και εκδιώχθηκε από το έδαφος της Μολδαβίας».

Πρόκειται για τον επικεφαλής του τοπικού γραφείου του Sputnik, κ. Βιτάλι Ντενίσοφ. Το Κισινάου κατηγορεί το ρωσικό πρακτορείο για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Την απέλαση επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας κ. Μαρία Ζαχάροβα. Ειδικότερα, καταγγέλλει ως «γελοία» την πρακτική του Κισινάου που «καταστέλλει κάθε διαδήλωση διαφωνούντων και εξαλείφει τις ανεπιθύμητες πηγές πληροφόρησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αντιρωσικό άρωμα αυτού του οικτρού μέτρου».

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας ισχυρίστηκε ότι πήρε αυτή την απόφαση με αφορμή «τις επιθέσεις, τα ψέματα, την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση» που διέσπειρε το πρακτορείο. «Θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα των Μολδαβών», τόνισε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Βόντα. Επίσης, προειδοποίησε ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία απόπειρα «διχασμού ή αποδυνάμωσης» του κράτους.

Πηγή είδησης

https://www.newsbreak.gr/

Πηγή εικόνας

https://www.ypsilantio.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε