Αρχική » Μεγάλη Εβδομάδα- Ο Νέας Ιερσέης Απόστολος

Μεγάλη Εβδομάδα- Ο Νέας Ιερσέης Απόστολος

0 comment 114 views

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τη Χριστίνα Βίδου και μίλησε για το πως οι ομογενείς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν αυτές τις ημέρες την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και του Θείου Πάθους.

Μιλώντας από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Φιλαδέλφειας, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε πως οι Έλληνες της Αμερικής ετούτες τις ημέρες ρυθμίζουν έτσι τις βιοτικές τους μέριμνες και δραστηριότητές ώστε να μπορούν να βρίσκονται όλη την εβδομάδα στις Ακολουθίες, συνεχίζοντας έτσι τις παραδόσεις των προγόνων τους. Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία της ελληνικής γλώσσας μέσα από την οποία διαδόθηκαν τα Ευαγγέλια σε όλο τον κόσμο, γεγονός το οποίο γνωρίζουν ιστορικά και τιμούν όλα τα Χριστιανικά δόγματα και Εκκλησίες στην πολυεθνική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ερωτηθείς για την σημασία της ακολουθία των Αγίων Παθών ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε λέγοντας πως ο Χριστός είναι η πηγή της αγάπης και ευχήθηκε κλείνοντας να παύσουν οι πόλεμοι και να πρυτανεύσει η ποθητή ειρήνη.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε