Αρχική » Σιέρρα Λεόνε – η γέννηση της Οροσειράς των Λεόντων

Σιέρρα Λεόνε – η γέννηση της Οροσειράς των Λεόντων

0 comment 173 views

Ευρισκόμενη στη Δυτική Αφρική η Σιέρρα Λεόνε αποτελεί μια από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη. Είναι γεγονός ότι αρκετά κράτη στην Αφρικάνικη ήπειρο αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης του πληθυσμού τους. Ειδικότερα, η φτώχεια απειλεί τους ανθρώπους και το ζήτημα συνεχίζει να υφίσταται. Μη κυβερνητικές οργανώσεις καταβάλλουν προσπάθειες για την στήριξη του πληθυσμού.

Ας αναφερθούμε όμως στην συγκεκριμένη χώρα. Αρχικά, να επισημανθεί πως πρωτεύουσα του κράτους είναι η πόλη Freetown, μια παραλιακή πόλη. Η πόλη όπως και ολόκληρη η χώρα στη δυτική πλευρά της βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού. Το κράτος στον Βορρά και ανατολικά συνορεύει με την Γουινέα, ενώ στα Νότια με την Λιβερία. To κλίμα της χώρας είναι τροπικό. Κυρίαρχη θρησκεία είναι ο Μουσουλμανισμός και ο πληθυσμός ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια περίπου άτομα.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της χώρας είναι ότι αυτή αποτέλεσε μέρος της αποικιοκρατικής δραστηριότητας των «Μεγάλων Δυνάμεων», οι οποίες στόχευαν μεταξύ άλλων στην έναρξη οικονομικής δραστηριότητας. Σαν σήμερα το 1961, δηλαδή 60 έτη πριν, η χώρα κερδίζει την ανεξαρτησία της από την Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο οι σημερινές εκτιμήσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως η χώρα, σε αντίθεση με κάποια άλλα κράτη της ηπείρου, δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα εξέλιξης. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός, πως στην χώρα διαδραματίστηκε εμφύλιος πόλεμος, που τοποθετείται περίπου στην τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα.

Επιπλέον, υφίστανται σχέσεις της Σιέρρα Λεόνε με την Ελλάδα. Οι διμερείς σχέσεις είναι καλές και η πατρίδα μας εκπροσωπείται στην χώρα της δυτικής Αφρικής, μέσω παράλληλης διαπίστευσης από την Πρεσβεία στην Νιγηρία, σύμφωνα με το ελληνικό υπ.Εξ. Καταλήγοντας, να ευχηθούμε το κράτος αυτό να «ορθοποδήσει», να επικρατεί εξέλιξη σε πληθώρα τομέων και το κυριότερο να μειωθεί το ποσοστό της φτώχειας τόσο στην Σιέρρα Λεόνε, όσο και σε όλη την Αφρική.

Πηγή εικόνας

https://www.brookings.edu/articles/the-view-from-freetown-sierra-leone/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε