Αρχική » Όχι από τις αραβικές χώρες στους πρόσφυγες από τη Γάζα

Όχι από τις αραβικές χώρες στους πρόσφυγες από τη Γάζα

Γιατί η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες είναι απρόθυμες να δεχτούν Παλαιστίνιους πρόσφυγες από τη Γάζα

0 comment 276 views

Καθώς Παλαιστίνιοι από τη Γάζα προσπαθούν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πολλοί αναρωτιούνται γιατί η γειτονική Αίγυπτος και η Ιορδανία δεν τους δέχονται.

Οι δύο χώρες, οι οποίες συνορεύουν με το Ισραήλ και μοιράζονται σύνορα με τη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, αντίστοιχα, έχουν αρνηθεί σθεναρά. Η Ιορδανία έχει ήδη μεγάλο παλαιστινιακό πληθυσμό. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι δήλωσε ότι ο σημερινός πόλεμος δεν αποσκοπεί μόνο στην καταπολέμηση της Χαμάς, «αλλά και σε μια προσπάθεια να μεταναστεύσουν οι Παλαιστίνιοι στην Αίγυπτο».

Η άρνηση της Αιγύπτου και της Ιορδανίας εδράζεται εν μέρει στον φόβο ότι το Ισραήλ θέλει μέσω της εκδίωξης των Παλαιστινίων στις χώρες αυτές, να ακυρώσει το πάγιο αίτημα για παλαιστινιακό κράτος.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος λέει ότι μια μαζική έξοδος από τη Γάζα θα έφερνε τη Χαμάς ή άλλους Παλαιστίνιους μαχητές στο έδαφός της. Αυτό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το Σινά, όπου ο αιγυπτιακός στρατός πολέμησε για χρόνια εναντίον τζιχαντιστών για την υποστήριξη των οποίων κατηγόρησε τη Χαμάς.

Πηγή είδησης

https://www.kathimerini.gr/world/

Πηγή φωτογραφίας

https://www.circogreco.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.kathimerini.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε