Αρχική » Πάσχα Κυρίου Πάσχα

Πάσχα Κυρίου Πάσχα

0 comment 705 views

Πλησιάζει και φέτος το ελληνορθόδοξο Πάσχα! Είμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα των Αγίων και Αχράντων Παθών του Χριστού που θα ολοκληρωθεί με την Αγία Του Ανάσταση.

Κάποιος, κάποτε είχε πει ότι μέσα σε ένα ελληνορθόδοξο Πάσχα κρύβεται ολόκληρο το νόημα της πίστης μας…Άλλος πάλι, ότι μεγαλύτερη τρέλα από αυτό που έκανε ο Χριστός για τον άνθρωπο με το σταυρικό του θάνατο και τη μετέπειτα Αγία του Ανάσταση, δεν υπάρχει…Και ένας τρίτος έχασε τα λογικά του προσπαθώντας να εξηγήσει την άνευ όρων, την αστείρευτη, την αναλλοίωτη την υπομονετική αγάπη του Θεανθρώπου προς το πλάσμα Του.

Η ουσία της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας κρύβεται στο υπέρλαμπρο, στο ανίκητο, στο ουδέποτε αναμενόμενο “θανάτω θάνατον πατήσας”. Η αιώνια ζωή λοιπόν, είναι το υπέρτατο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Διαλύεται το βασίλειο του Άδη, θανατώνεται ο θάνατος και από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος προορίζεται για την αθανασία ενώ η ελπίδα στο Χριστό γίνεται μονόδρομος. Ο κόσμος, όπως τον γνωρίζαμε πριν την έλευση του Θεού στη γη, παύει να υφίσταται και εκ θεμελίων ανανεώνεται, διδάσκεται εμπράκτως η συγχώρεση χωρίς διακρίσεις και η έννοια της θυσίας γίνεται ταυτόσημο της αγάπης…

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Ανώτατος Άρχων του ουρανού και της γης, παίρνει μορφή ανθρώπου για να πλησιάσει το δημιούργημα Του και δίνει την ίδια Του τη ζωή για να το ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας και των παθών του, όταν προγενέστερα κανένας άλλος βασιλιάς δεν ενδιαφέρθηκε σε τέτοιο βαθμό για το λαό του.

Πρόκειται λοιπόν, για ένα Θεό, που με το ίδιο Του το Πανάγιο Αίμα, οικειοθελώς, για όλους ανεξαιρέτως και χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε επάνω του ολόκληρη την ευθύνη και θυσιάστηκε για να σώσει το πολυτιμότερο πράγμα που κουβαλά ο άνθρωπος σε όλη την πορεία της ζωής του, την ψυχή του…

Κι όλα αυτά μόνο με μια απλή και σύντομη αιτιολογία… Επειδή πολύ τον αγάπησε…

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Πηγή Φωτογραφίας

https://www.iefimerida.gr/

Κική Καλλιπολίτη

Πριν Φύγετε