Αρχική » Συνέντευξη του Στέλιου Περογιαννάκη – ροκ μουσική

Συνέντευξη του Στέλιου Περογιαννάκη – ροκ μουσική

0 comment 394 views

Ο μουσικός κ. Στέλιος Περογιαννάκης, μιλάει στο https://greekhumans.com/

Διαβάστε παρακάτω, αναλυτικά τη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, απαντώντας με ευγένεια σε κάθε ερώτηση μας για την ενασχόληση του με τη Ροκ Μουσική.

Εισαγωγική τοποθέτηση

Θα θέλαμε να μας πείτε αρχικά πως προέκυψε το ενδιαφέρον σας για την ενασχόληση με την Μουσική. Πως διακρίνατε τη Μουσική ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες και για ποιο λόγο;

Το ενδιαφέρον μου για την μουσική το είχα από μικρό παιδί! Με ταξίδευε μέσα σε συναισθήματα και σκέψεις που οδήγησαν στην ωρίμανση. Η μουσική είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα σε ακουμπήσει στην καρδιά και στην ψυχή.

Μουσική

Γενικότερα είναι γνωστό ότι η Μουσική είναι πνευματική ανάταση! Θα θέλατε να μας πείτε τι είναι για εσάς η Μουσική και ποια είναι τα πλεονεκτήματα από το να ακούει κανείς Μουσική;

Η Μουσική  είναι το πιο όμορφο που μπορεί να ακούσει κάποιος. Γεμίζει τον εαυτό σου με συναίσθημα.

Για εμένα η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης, κάτι που μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου με αγάπη, με πόνο, με λύπη, για μοναξιά, όλα. Καθώς και ότι σε απασχολεί και θέλεις να το εκφράσεις. Σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου και διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου ως Άνθρωπο.

Μουσικά Όργανα

Όσον αφορά τα μουσικά όργανα, ποια κατηγορία μουσικών οργάνων σας χαρίζει περισσότερα συναισθήματα; Εσείς με ποιο μουσικό όργανο ασχολείστε; Τι είδους μουσική παίζετε;

Το κάθε όργανο έχει ξεχωριστό ήχο και ξεχωριστή μελωδία. Για αυτό η μουσική είναι κάτι το όμορφο και κάτι το ξεχωριστό σε αυτό τον κόσμο. Παρόλα αυτά η ασχολία μου εμένα είναι κυρίως με την ακουστική κιθάρα. Επίσης, λίγο με τα παραδοσιακά όργανα της Κρήτης, όπως το κριτικό λαούτο.

Η μουσική που παίζω εγώ είναι με την μπάντα που λέγεται Per Ora. Παίζουμε ελληνικό Rock αλλά και ξένο. Με επιρροές από διάφορους γνωστούς μου αλλά και αγαπημένους μου καλλιτέχνες.

Κρητική Μουσική

Ποια η άποψη σας για την παραδοσιακή κρητική μουσική και ποιος-α είναι το πρότυπο σας;

Η παραδοσιακή κρητική μουσική είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικότερα από τους παλιούς καλλιτέχνες στην Κρήτη. Είχα την τιμή και την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες στην πορεία που κάνω, την πορεία στη μουσική. Ένας από αυτούς ήταν ο Ψαραντώνης, ένας αγαπημένος καλλιτέχνης και φίλος. Που όταν τραγουδάει είν’ σαν να βγαίνει η φωνή του μέσα από τα ψηλά βουνά. Κατά τη διάρκεια της πορείας μου είχα την τιμή να γνωρίσω, μέσα στους πολλούς καλλιτέχνες φυσικά, ένα ακόμα άτομο, τον γνωστό καταξιωμένο καλλιτέχνη Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Είναι ένα πρότυπο για μένα πρώτα, ως άνθρωπος και μετά ός ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα.

Οι στόχοι

Ποιοι οι στόχοι σας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Οι στόχοι που έχω στην ζωή μου είναι να συνεχίζω να κάνω αυτό που κάνω με την μουσική. Δηλαδή να εκφράζω αγάπη αλλά και ό,τι άλλο νιώθω εγώ μέσα από αυτό. Πολλές εμφανίσεις που κάνω κατά καιρούς με την μουσική μου Μπάντα, τούς Per Ora, έτσι ώστε ο κόσμος να έχει μέσα του συναίσθημα και αγάπη μέσα από την μουσική. Αυτό είναι και το μεγάλο μου όνειρο, δηλαδή ότι θέλω να παίζω μουσική. Πάντα να δημιουργούμε συναισθήματα στο κοινό που μας ακούει και όπου μάς πάει η μουσική μας πορεία.

Επίλογος

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι μέσα στην μουσική, οποιοδήποτε είδος μουσικής παίζετε να είναι πραγματικό, δηλαδή αληθινή μουσική. Να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, το τη νιώθετε μέσα σάς. Στην ψυχολογία του κάθε ανθρώπου να υπάρχει ειρήνη μεταξύ όλων. Τέλος, να μην πάψετε ποτέ να ονειρεύεστε για το καλύτερο με βάση τους στόχους σας και τον χαρακτήρα σας, ώστε να βγει κάτι αληθινό.

Ευχαριστούμε θερμά!

Ο κόσμος μπορεί να με βρει

Instagram: Stelios Perogiannakis

Facebook : Stelios Perogiannakis

Αλλά και στο: You tube channel: Stelios Perogiannakis

Για να ακούσει και να απολαύσει της μουσικές μας.

Για το GreekHumans,

Αριστείδης Ρούνης, Ιδρυτής και αρχισυντάκτης

Πριν Φύγετε