Αρχική » Γάζα – καμία πρόοδος στις συνομιλίες

Γάζα – καμία πρόοδος στις συνομιλίες

0 comment 133 views

Η παραμικρή πρόοδος δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο ανάμεσα σε Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές με τους ηγέτες της Χαμάς. Η ισλαμιστική οργάνωση επιμένει στο αίτημά της ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί θα πρέπει να θέτει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε στο Κάιρο αποφασισμένη να καταλήξει σε συμφωνία «αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα». Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, ξεκαθάρισε πως: «Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία».

«Μία συμφωνία πρέπει να θέτει τέλος στον πόλεμο και να προβλέπει πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από τη Γάζα και το Ισραήλ δεν έχει δεσμευθεί ακόμη ότι είναι πρόθυμο να το κάνει», γνωστοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέβασε τους τόνους στην απόρριψή του των απαιτήσεων της Χαμάς να θέσει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων, λέγοντας σήμερα πως αυτό θα διατηρούσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στην εξουσία και θα συνιστούσε απειλή για το Ισραήλ.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.zougla.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.zougla.gr/kosmos/kamia-proodos-stis-synomilies-gia-katapafsi-tou-pyros-sti-gaza/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε