Αρχική » Μια χώρα κάθε φορά – Φιλιππίνες

Μια χώρα κάθε φορά – Φιλιππίνες

0 comment 253 views

Φιλιππίνες! Ένα ταξίδι στα βαθιά νερά του Ειρηνικού.

Επίσημα: Δημοκρατία των Φιλιππίνων. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η πόλη της Μανίλα. Οι Φιλιππίνες βρέχονται από όλες τις πλευρές από τον Ειρηνικό ωκεανό. Η χώρα δηλαδή είναι νησιωτικό κράτος και δε συνορεύει, άρα, με καμία χώρα. Έχει έκταση 300,000 τ.χλμ. και πληθυσμό 116,434,200 κατοίκους.

Είναι η πατρίδα των Jeepneys, των αστείων και πανέξυπνων tarsier. Αποτελεί τον απόλυτο ορισμό των τροπικών εξωτικών νησιών. Αυτή η πανέμορφη χώρα με τους ζεστούς χαμογελαστούς και φιλόξενους κατοίκους και τα 7000 νησιά έχει να δώσει στους «εθισμένους» της ιδανικής παραλίας πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο σημείο στον πλανήτη. Είναι το μέρος που το survivor και το pampering μπορούν να εναλλαχθούν άνετα. Διαθέτει σμαραγδένιους ορυζώνες και τεράστιους ουρανοξύστες.

Το κράτος συνδυάζει ανεξερεύνητες παραλίες, ποικιλόμορφα νησάκια, πολύχρωμο και ιδιαίτερα ζωντανό βυθό και κάποιες μοναδικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι Φιλιππινέζοι μιλούν 160 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, που πολλές προέρχονται από τους πρώτους Μαλαισιανούς κατοίκους, τους Ισπανούς κατακτητές και αργότερα τους Κινέζους εμπόρους. Σημαντικό στην κουλτούρα τους είναι η διάθεση για διασκέδαση και συνεύρεση, όπως φαίνεται από τα εκατοντάδες πολύχρωμα φεστιβάλ και γιορτές που έχουν και που, συχνά, συνδυάζονται με τις καθολικές γιορτές.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως το κράτος είναι για πολλούς, ειδικά για τους λάτρεις της θάλασσας και του scuba diving, ένας ονειρικός προορισμός.

Πηγές πληροφόρησης

https://www.cia.gov

https://www.manessistravel.gr/

https://www.travel.gr/

Πηγή εικόνας

https://www.manessistravel.gr/el/filippines

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε