Αρχική » Συνέντευξη με Μαρία Ματζανά: Ποδόσφαιρο

Συνέντευξη με Μαρία Ματζανά: Ποδόσφαιρο

0 comment 1,1K views

«Σίγουρα οι αντρικοί αγώνες έχουν μεγαλύτερη προβολή και το γυναικείο ποδόσφαιρο επισκιάζεται από αυτό»

Η κα. Μαρία Ματζανά, επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια, «φιλοξενείται», στο https://greekhumans.com/

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που μας παραχωρεί, απαντώντας στις ερωτήσεις μας για την πορεία της στο χώρο του ποδοσφαίρου, την αγάπη της για το ποδόσφαιρο και για την οπαδική βία.

Εισαγωγική τοποθέτηση

κa. Ματζανά, ξεκινώντας αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη, θα θέλαμε να ρωτήσουμε ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με το ποδόσφαιρο και πως αποφασίσατε να το ακολουθήσετε επαγγελματικά;

Η πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στην παιδική μου ηλικία στο δημοτικό συγκεκριμένα και στις ώρες της γυμναστικής. Αργότερα με παρακίνηση φίλων μου ξεκίνησα και σε ακαδημία αγοριών και έτσι ξεκίνησε η πορεία μου σε αυτό το άθλημα. Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν κατατάσσετε τόσο στο επαγγελματικό αλλά περισσότερο στο ερασιτεχνικό αθλητισμό διότι δύσκολα βρίσκεις αθλήτριες στην Ελλάδα που να βιοπορίζονται από αυτό. Το να βρίσκομαι στο χώρο και να ακολουθώ αυτό το άθλημα το επέφερε καθαρά η ροή των χρόνων που υπάρχει μια συνεχόμενη πορεία και η συναναστροφή  μου με ομάδες με ανθρώπους του χώρου και προτάσεις που έγιναν.

Γυναικείοι αγώνες ποδοσφαίρου: Τρόποι προβολής

Ως γνωστόν οι αντρικοί αγώνες ποδοσφαίρου είναι πιο διαδεδομένοι. Θεωρείτε ότι οι γυναικείοι αγώνες ποδοσφαίρου πρέπει να προβληθούν εξίσου με αυτές των αντρών;

Σίγουρα οι αντρικοί αγώνες έχουν μεγαλύτερη προβολή και το γυναικείο ποδόσφαιρο επισκιάζεται από αυτό. Οπωσδήποτε το γυναικείο ποδόσφαιρο χρήζει εξίσου την ιδια προβολή με αυτή των αντρών αλλά και στηρίξει από ανθρώπους του χώρου.

Ποιοι  πιστεύετε ότι είναι οι κατάλληλοι τρόποι για μεγαλύτερη προβολή των γυναικείων αγώνων ποδοσφαίρου;

Τα media έχουν μεγάλη ισχύ και επιρροή οπότε σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προβολή αυτού,media ενοόντας η Τηλεόραση και το διαδικτυο,όπως και επίσης και μέσω της έντυπης προβολής οπου είναι οι εφημερίδες και τα περιοδικά.

Οπαδική βία

Οι γυναικείοι αγώνες ποδοσφαίρου βιώνουν λιγότερο χουλαγκανισμό σε σχέση με των αντρών;

Αρχικά να αναφέρω ότι ο κόσμος και οι οπαδοί που μας παρακολουθούν είναι λιγότεροι αυτό χωρίς απαραίτητα να καθιστά ότι δεν μπορούν να υπάρχουν συμβάντα χουλιγκανισμού. Όμως στους γυναικείους αγώνες δεν βιώνουν σχεδόν καθόλου χουλιγκανισμό σε σχέση με τους αντρικούς αγώνες.

Ποια είναι η άποψή σας για τους λόγους που επιδεινώνεται ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα γενικότερα;

Ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα επιδεινώνεται, διότι είναι ένα μέσο εκτόνωσης, θεωρώ από συσσωρευμένα προβλήματα κοινωνικής, πολιτικής και προσωπικής φύσεως και οι οπαδοί φανατίζονται και ξεσπούν μέσω αυτού.

Οι αγώνες της ζωής της

Ποια ήταν η χειρότερη σας στιγμή σε έναν αγώνα;

Η χειρότερη μου στιγμή σε ένα αγώνα ήταν ο τραυματισμός μου ο οποίος με κράτησε δυο χρόνια εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Οι αγώνες που απογείωσαν την καριέρα σας;

Ήταν πολλοί οι αγώνες και συγκεκριμένα σε ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε πάει πάρα πολύ καλά και για λίγο δεν επιτεύχθηκε η άνοδος στην Α΄ κατηγορία, αλλά ήταν μια εξαιρετική χρονιά.

Ποιες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου θα θέλατε να γνωρίσετε και γιατί?

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προσωπικότητα που θα ήθελα να γνωρίσω. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αστέρες και κατ