Αρχική » Αφιέρωμα στον αγαπημένο Βασίλη Καρρά

Αφιέρωμα στον αγαπημένο Βασίλη Καρρά

Καλό αντίο σε έναν άνθρωπο

0 comment 488 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Πρόλογος

Όλη η Ελλάδα πενθεί τον αγαπημένο της λαϊκό τραγουδιστή! Πρόκειται για το Βασίλη Καρρά ή Βασίλη Κεσογλίδη. Ένας λαϊκός τραγουδιστής, από τους πιο αγαπημένους των Ελλήνων εντός Ελλάδας, αλλά και στην ομογένεια. Αρκετά μεγάλη η απώλεια του «Βασιλάκη» του λαού.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!

«Κάνω ένα τσιγάρο και φεύγω»!

«Όπως παλιά το βιβλίο στα δύο, εγώ Καμάρα κι εσύ Πολυτεχνείο»

«Σιγά το πράγμα»!

Σύντομη βιογραφία του

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου του 1953. Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Είχε δύο αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Το 1969, σε ηλικία 16 χρόνων, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι. Καθ΄ όλη την διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς.

Γράφτηκε ο επίλογος, μένει η παρακαταθήκη

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ο Βασίλης έπασχε από Covid και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διάστημα έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Τα λόγια είναι περιττά,

«έλα να λέγωσε την ιστορία, για να μαθήσατο και σα παιδία»!

Ήξερες εσύ πραγματικά τι θα πει ξεριζωμός, κακουχίες, πόνος, θλίψη, δυσκολίες, προσφυγιά. Έδωσες όμως μεγάλη μάχη. Δεν παραιτήθηκες ποτέ.

Ο λαός δεν θα σε ξεχάσει ποτέ, θα τραγουδά πάντα τα άσματα σου και θα του περνούν οι στενοχώριες του.

Αγαπημένε καλλιτέχνη,

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει,

Καλό παράδεισο να έχεις,

Ο ποντιακός, αλλά κι όλος ο Ελληνισμός πονάει

Αιωνία η μνήμη σου!

Πηγή πληροφόρησης

https://www.enikos.gr/lifestyle/vasilis-karras-mia-kariera-gemati-pikra-pono-stenachoria-alla-kai-chares-i-zoi-tou-archonta-tis-pistas/2081920/

Πηγή εικόνας

https://www.kathimerini.gr/culture/562800655/pethane-o-vasilis-karras/

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε