Αρχική » Χαμάς – χτυπήσαμε προληπτικά – το Ισραήλ ετοίμαζε επίθεση

Χαμάς – χτυπήσαμε προληπτικά – το Ισραήλ ετοίμαζε επίθεση

0 comment 1,1K views

Ο Salah al-Aruri, αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera, ότι η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε ως αποκλειστικό στόχο στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η Χαμάς είχε λάβει πληροφορίες που έδειχναν ότι το Ισραήλ σκόπευε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οργάνωσης μετά τη γιορτή Sukkot, εξ ου και η απόφαση για «προληπτικό χτύπημα». «Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατεδαφίστηκαν μέσα σε 3 ώρες, προς έκπληξή μας. Το Ισραήλ επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από τη δική του παραβατική συμπεριφορά» σημείωσε. Υποστήριξε ότι μετά την πτώση της διοίκησης της Μεραρχίας της Γάζας, οι μαχητές της Χαμάς πήραν αρχικά μόνο στρατιώτες ως αιχμαλώτους, αλλά αργότερα μπήκαν στη σκηνή ένοπλοι πολίτες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

«Οι κατηγορίες κατά του Ισραήλ και της Δύσης ότι διαπράττουμε εγκλήματα είναι ψέματα. Το Ισραήλ είναι αυτό που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το Ισραήλ δεν στοχεύει μόνο τις υποδομές της Χαμάς, αλλά και τους αμάχους». Ανέφερε ακόμη ότι η Χαμάς είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας εισβολής και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα των αιχμαλώτων θα γίνουν μόνο «μετά το τέλος των μαχών».

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.in.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε