Αρχική » Το Δίλοφο Βοΐου είναι ακόμα ζωντανό

Το Δίλοφο Βοΐου είναι ακόμα ζωντανό

0 comment 1,1K views

«Πάμε κατά το Λμπόχοβο σήμερα, έχει γουρνοχαρά».

Ο Δίλοφος είναι ένα χωριό που δεν χρειάζεται αφορμή για επίσκεψη, είναι γοητευτικό από μόνο του. Όταν βέβαια η επίσκεψη συνδυάζεται με τσιγαρίδες και χάλκινα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ένα μικρό χωριό στα όρια των Π.Ε Γρεβενών και Κοζάνης. Ένα χωριό, το οποίο όσο μικρό και να είναι, συνδυάζει την αρχοντιά με τη γαλήνη. Χτισμένο στις πλαγιές του Βοΐου, σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων, ανήκει στη συστάδα των Μαστοροχωρίων. Ένας απλός περίπατος μέσα στο χωριό, το αποδεικνύει περίτρανα.

Σπίτια πέτρινα, δίπατα κατά κύριο λόγο, τα οποία μαρτυρούν την αρχοντιά του τόπου. Η εκκλησία του χωριού δεσπόζει στην πλατεία, η οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει πρόβλημα καθίζησης. Διαθέτει ένα υπέροχο τέμπλο, μνημείο τέχνης. Δυστυχώς, το χωριό έχει μερικούς κατοίκους κατά τη θερινή περίοδο και ελάχιστους το χειμώνα. Έτσι, ακολουθεί τη μοίρα του ορεινού όγκου. Ωστόσο, παραμένει ένα από τα ωραιότερα της περιοχής που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

https://oreinokafeneio.com/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://oreinokafeneio.com/2022/10/30/%ce%b4%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%bf%ce%b2%ce%bf/?fbclid=IwAR0fjXzhBt7D71-Ft_NOpX2YV4hpUS71mrHzJBH5qP8h5IDN-aljzlSIDAc

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε