Αρχική » Νέα άρνηση Μενέντεζ στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Νέα άρνηση Μενέντεζ στην πώληση F-16 στην Τουρκία

0 comment 396 views

«Μέχρι ο Ερντογάν να σταματήσει τις απειλές, να βελτιώσει τις επιδόσεις του στα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και να αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε να κάνει ένας έμπιστος σύμμαχος, δεν θα εγκρίνω αυτή την πώληση», ανέφερε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημειώνοντας ότι υποστηρίζει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει την πώληση πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία, εκτός εάν η Άγκυρα σταματήσει να απειλεί τους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ και βελτιώσει τις επιδόσεις της σε ό,τι αφορά τον σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Politico, ανέφερε ότι «αντιτίθεμαι σθεναρά στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση Μπάιντεν πώληση νέων αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία». Κατηγόρησε, δε, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνεχίζει να «υπονομεύει το διεθνές δίκαιο, να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες και να επιδεικνύει ανησυχητική και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά, τόσο στην Τουρκία όσο και ενάντια σε γειτονικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.kathimerini.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/562229107/ipa-neo-ochi-menentez-stin-polisi-f-16-stin-toyrkia-nai-sta-f-35-gia-tin-ellada/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε