Αρχική » Η Ρουμανία καλεί εκτάκτως τον Ρώσο πρέσβη

Η Ρουμανία καλεί εκτάκτως τον Ρώσο πρέσβη

0 comment 318 views

Έντονη διαμαρτυρία από το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών, που πρόκειται να καλέσει τον Ρώσο πρέσβη μετά τον εντοπισμό στη χώρα νέων θραυσμάτων ενός drone, το οποίο το Βουκουρέστι πιστεύει ότι είναι ρωσικό.

«Στο πλαίσιο του εντοπισμού στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 νέων θραυσμάτων ενός drone, το οποίο είναι παρόμοιο με UAV που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, το υπ.Εξ επαναλαμβάνει τη σταθερή του διαμαρτυρία για την επανειλημμένη παραβίαση του ρουμανικού εναέριου χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το υπ.Εξ έχει ενημερώσει και διαβουλεύεται με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για τα γεγονότα στα σύνορα μεταξύ Ρουμανίας – Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού περιστατικού». Το υπ.Εξ θα καλέσει επίσης επειγόντως τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι νέα θραύσματα ενός UAV είχαν βρεθεί στην κομητεία Tulcea στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στους οικισμούς Nufarul και Victoria.

Αυτή είναι η τρίτη τέτοια «ανακάλυψη» στη Ρουμανία. Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε τις δύο προηγούμενες την περασμένη εβδομάδα, την Τρίτη (5/9) και το Σάββατο (9/9).

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξέταση για να διαπιστωθεί πότε και υπό ποιες συνθήκες τα συντρίμμια κατέληξαν στη χώρα. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Klaus Iohannis πιστεύει ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.bankingnews.gr/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε